Antena 3 CNN Economic Auto Scadalul Toyota ia amploare în SUA. Un document intern al companiei, analizat de Congres

Scadalul Toyota ia amploare în SUA. Un document intern al companiei, analizat de Congres

Scadalul Toyota ia amploare în SUA. Un document intern al companiei, analizat de Congres
Sursa foto: toyota
23 Feb 2010   •   12:54

Scandalul Toyota se complică în Statele Unite. Potrivit unui document intern al companiei, Toyota a economisit peste 100 de milioane de dolari în 2007, prin limitarea unei acţiuni de rechemare pentru rezolvarea unor probleme cu pedala de acceleraţie. Congresul american urmează să-l audieze pe preşedintele grupului japonez peste două zile.

Într-un document intern ajuns în mâinile autorităţilor de la Washington se arată că Toyota a economisit peste o sută de milioane de dolari evitând rechemarea în service a maşinilor în Statele Unite în 2007. Atunci cei de la Toyota descoperiseră aceeaşi problemă cu pedala de acceleraţie care se bloca în covoraş.

?Este foarte clar că Toyota a evitat intenţionat să recheme maşinile din cauza problemelor la pedala de acceleraţie. Şi au făcut asta ca să facă economii? a spus Joan Claybrook, avocatul organizaţiei pentru drepturile consumatorului.

Pentru documentul respectiv, Congresul american urmează să îl audieze peste două zile pe directorul companiei nipone. Toyota este anchetată în urma acuzaţiilor că defecţiunile la pedala de acceleraţie şi sistemul de frânare sau proiectarea greşită a covoraşelor de interior, ar fi cauzat sute de accidente, soldate cu decesul a 19 persoane.

În ciuda tuturor acestor probleme, oficialii Toyota de la Washington dau asigurări că totul este sub control.

?Informaţiile care au apărut în media sunt foarte rare. Însă înţeleg grijile şi lucrăm îndeaproape cu clienţii noştri pentru a le repara maşinile repede, eficient şi pe cât de convenabil posibil? a declarat Bob Carter vicepreşedintele Toyota Division.

Pentru problemele descoperite la pedala de acceleraţie şi sistemul de frânare, Toyota a rechemat, în ultimele luni, la nivel mondial, aproape 8,5 milioane de maşini.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Toyota scandal SUA Congres
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close