Antena 3 CNN Economic Auto SUA. Anchetă oficială în cazul Toyota. Noi probleme descoperite la modelele Corolla

SUA. Anchetă oficială în cazul Toyota. Noi probleme descoperite la modelele Corolla

SUA. Anchetă oficială în cazul Toyota. Noi probleme descoperite la modelele Corolla
Sursa foto: toyota
18 Feb 2010   •   17:08

Agenţia americană de securitate rutieră a deschis o anchetă oficială din cauza unor noi neregului la maşinile fabricate de gigantul japonez Toyota din gama Corolla. Specialiştii au sesizat că la peste 60 de kilometri pe oră maşinile păstrează cu greu direcţia sau virează brusc, fără motiv. În acest timp, Asociaţia Producătorilor de Maşini din Japonia asigură că siguranţa oamenilor este o prioritate pentru ei.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Maşini din Japonia ia atitudine după o altă problemă apărută, de această dată la sistemul de direcţie al modelului Toyota Corolla. Se pare că este vorba de peste 500.000 de maşini vândute începând cu anul 2009.

"Considerăm că siguranţa maşinilor japoneze este prioritatea noastră. O să facem tot ce putem în acest scop pentru viitoarele maşini" spune acesta.

Şeful producătorilor de maşini din Japonia, care este şi preşedintele Honda spune că vehiculele Honda folosesc alt sistem de frânare decât Toyota, ceea ce ar trebui să le facă mult mai sigure.

"O maşină normală este compusă în aceste zile din 20.000 sau 30.000 de piese şi are o structură complicată. Fiecare companie japoneză înceracă să ridice calitatea maşinilor prin atenţia sporită faţă de fiecare detaliu" a spus preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Maşini din Japonia .

Toyota a rechemat, deja, în ateliere aproape nouă milioane de maşini, pentru diverse defecţiuni, în principal legate de sistemul de frânare. Chiar şi maşina vedetă a Toyota, modelul hibrid Prius a fost afectat de aceleaşi probleme tehnice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Toyota ancheta
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close