Antena 3 CNN Economic Banci Cât de mult au crescut ratele? Trimiteţi-ne pe mail sau WhatsApp majorările pe care le-aţi resimţit

Cât de mult au crescut ratele? Trimiteţi-ne pe mail sau WhatsApp majorările pe care le-aţi resimţit

Astăzi este o zi decisivă pentru românii care au credite bancare. Banca Naţională este aşteptată să crească din nou dobânda de referinţă, ceea ce înseamnă rate mult mai mari, pentru că va creşte şi ROBOR. 

Cât de mult au crescut ratele? Trimiteţi-ne pe mail sau WhatsApp majorările pe care le-aţi resimţit
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   10:24

Vrem să aflăm direct de la dumneavoastră cum aţi fost afectaţi de creşterile succesive ale dobânzilor. Plătiţi deja rate mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut? Cu cât v-a crescut rata în ultima perioadă? Vă mai permiteţi să o plătiţi acum?

Trimiteţi povestea voastră, însoţită de un număr de telefon şi de fotografii comparative cu ratele de anul trecut şi cele de anul acesta pe adresa de email ş[email protected] sau la numărul de WhatsApp 0744 882 200 şi vom vorbi în programele noastre despre situaţia prin care treceţi, pentru a le atrage guvernanţilor atenţia că trebuie să ia măsuri pentru a vă proteja. 

Ratele românilor ar putea atinge valori greu de imaginat dacă Banca Naţională decide astăzi să crească dobânda-cheie de la 3% la 4%. 

Acest lucru ar înseamna o presiune enormă pe indicele ROBOR. De altfel, analiştii se aşteaptă ca indicele să treacă de şase procente până la finalul anului. 

Cum să plăteşti rate mai mici la bancă. Dobânda poate scădea la jumătate

Românii care plătesc rate mari la bancă pot merge să treacă contractele de credit de la ROBOR la IRCC, pentru a da sume mai mici.

Schimbarea este valabilă în cazul românilor care au luat credite după anul 2019. Ei pot plăti o dobândă chiar la jumătate, faţă de cei cu credite legate de ROBOR, potrivit zf.ro.

Cei care vor să facă trecerea de la ROBOR la IRCC pot să facă o cerere la care băncile trebuie să răspundă în maximum 60 de zile şi să încheie un act adiţional cu debitorii, susţine Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

×
Subiecte în articol: rate credit robor
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close