Antena 3 CNN Economic Banci Chavez ameninţă că va naţionaliza băncile

Chavez ameninţă că va naţionaliza băncile

Chavez ameninţă că va naţionaliza băncile
Sursa foto: hugo chavez
30 Noi 2009   •   21:51

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ameninţat că va naţionaliza băncile care nu respectă reglementările, subliniind că va face tot ce este necesar pentru a prevenit iregularităţile. Declaraţia vine pe funadul scandalului ce a obligat deja guvernul să preia managementul la patru bănci-


"Îi avertizez pe bancherii privaţi: voi lua orice bancă greşeşte," a arătat Chavez în timpul showulio său tv săptămânal. "Vreţi să naţionalizez băncile?" a întrebat Chavez, pentru a declara apoi că nu ar avea "nicio problemă " să ceară preluarea de către stat.

Guvernul a preluat managementul a patru mici bănci pe 10 noiembrie, motivând cu diverse nereguli.

Cele patru bănci - Canarias, Confederado, Bolivar şi BanPro - acopereau 5.7 procente din sectorul bancar din Venezuela. Băncile fuseseră cumpărate în septembrie şi octombrie de un grup de investitori condus de Ricardo Fernandez, care este implicat în industria alimentară şi vinde produsele unei reţele de magazine de stat subvenţionate de stat.

Fernandez şi avocatul său au fost arestaţi pentru fraudarea unor depozite bancare şi oferirea de împrumuturi unor afaceri la care erau investitori.

De la preluarea puterii în urmă cu peste 10 ani, Chavez a ordonat naţionalizarea marilor jucători de pe piaţa petrolieră, de electricitate şi oţel. Guvernul a mai preluat controlul la zeci de alte afaceri private, inclusiv fabrici de procesare a cafelei, de zahăr sau ferme.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close