Antena 3 CNN Economic Banci Henry Paulson: Falimentul Lehman Brothers a fost o greşeală

Henry Paulson: Falimentul Lehman Brothers a fost o greşeală

Henry Paulson: Falimentul Lehman Brothers a fost o greşeală
Sursa foto: Henry Paulson
18 Mai 2009   •   10:43

Henry Paulson, fostul şef al Trezoreriei americane, a încercat să explice pentru presa americană ce s-a întâmplat în septembrie 2008, anunţă revista Capital, citând News Week
Paulson recunoaşte că a fost o greşeală să lase grupul Lehman Brothers să intre în faliment. Totuşi, fostul secretar al Trezoreriei spune că falimentul LB nu îi era indiferent.
"Nu există companie cu care să fi petrecut mai mult timp şi pentru care să fi muncit mai mult pentru a o salva", a declarat Paulson.
America se confrunta în septembrie şi cu problemele de la fondurile Fannie şi Frredie.
Lehman anunţa, în septembrie, pierderi uriaşe aferente trimestrului al treilea. Curând, Paulson se declara lipsit de putere în faţa falimentului LB.
Dick Fuld, CEO-ul Lehman Brothers, refuza să accepte dezastrul financiar al băncii pe care o conducea. Cu o zi înainte de pronunţarea falimentului a stat numai în birou şi a dat telefoane. L-a sunat pe Kenneth Lewis, directorul Bank of America, rugându-l să preia LB. Nu a mai primit răspuns.
Henry Paulson era de negăsit. Fuld îl suna la fiecare 10 minute, dar secretarul nu răspundea la telefon.
Potrivit unor surse neoficiale, acesta aranja în secret preluarea Merril Lynch de către Bank of America.
Fuld a luat contact şi cu englezii de la Barclays. A fost , de asemenea, refuzat. Pe 15 septembrie, grupul bancar se plasa sub legea falimentului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lehman Brothers
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close