Antena 3 CNN Economic Banci Stere Farmache demisionează. Anca Dumitru, următorul director BVB

Stere Farmache demisionează. Anca Dumitru, următorul director BVB

Stere Farmache demisionează. Anca Dumitru, următorul director BVB
18 Dec 2008   •   10:38

Stere Farmache a anunţat, miercuri, în Consiliul Bursei, că demisionează din funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), nu şi din funcţia de preşedinte al operatorului de piaţă, potrivit Mediafax, pe motiv că ar fi acceptat deja o ofertă venită din mediul privat. În locul său, va fi numită Anca Dumitru, director în cadrul operatorului de piaţă.
"Domnul Farmache a invocat ca motiv primirea unei oferte tentante din mediul privat, cu luni bune în urmă. Farmache a anunţat că răspunde favorabil propunerii primite şi că intenţionează să renunţe la funcţia de director al Bursei de Valori Bucureşti, dar va rămâne preşedintele Consiliului", a declarat joi, pentru agenţia de presă, Petru Prunea, preşedintele SSIF Broker.
Stere Farmache s-a aflat în fruntea Bursei de Valori Bucureşti, ca director general, de 13 ani, de la înfiinţarea acesteia, în iunie 1995.
Potrivit Ziarului Financiar, Stere Farmache a fost ales preşedinte al instituţiei în urmă cu un an, după ce Septimiu Stoica a demisionat. Pentru respectiva funcţie, a intrat în competiţie cu Cristian Sima, preşedintele societăţii de brokeraj WBS România, unul dintre contestatarii actualei conduceri a BVB.
Farmache a fost ales cu 90% din voturile exprimate, în urma unei dezbateri de opt ore.
Sursă foto: Gândul
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: demisie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close