Antena 3 CNN Economic Băncile elveţiene iau măsuri drastice față de clienţii germani

Băncile elveţiene iau măsuri drastice față de clienţii germani

Băncile elveţiene iau măsuri drastice față de clienţii germani
Sursa foto: Foto: newschannel6now.com
07 Apr 2013   •   16:56

Banca elveţiană Credit Suisse şi-a informat clienţii germani că va întrerupe colaborarea cu ei dacă nu vor prezenta dovezi că sumele pe care le deţin în conturi au fost declarate la fisc, scrie Mediafax.

Băncile elveţiene încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu guvernele străine, pe fondul disputelor din ultimii ani privind secretul bancar.

 Noua politică a Credit Suisse vizează toate conturile deţinute de clienţii germani, care trebuie să ateste, cu documente bancare sau certificate fiscale, că fondurile deţinute au fost taxate conform legii, potrivit purtătorului de cuvânt al băncii, Marc Dosch.

El a adăugat că banca va înceta colaborarea cu deţinătorii de conturi care nu se vor alinia noii politici.

Băncile elveţiene au fost prin tradiţie o importantă destinaţie offshore pentru persoanele care au dorit să-şi ferească veniturile de atenţia fiscului, datorită legii secretului bancar respectată cu sfinţenie în Elveţia. Guvernele din Statele Unite, Marea Britanie şi Europa de Vest au desfăşurat în ultimii ani campanii pentru identificarea cetăţenilor care au venituri ascunse în Elveţia şi taxarea acestor averi.

Evaziunea fiscală şi evitarea plăţii taxelor prin exploatarea neajunsurilor legislaţiei în domeniu a devenit o problemă tot mai intens politizată la nivel mondial.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close