Antena 3 CNN Economic Biz News 75% din fermele româneşti ar putea falimenta în 2010

75% din fermele româneşti ar putea falimenta în 2010

75% din fermele româneşti ar putea falimenta în 2010
Sursa foto: Ferma grau
09 Ian 2010   •   11:06

Aproape trei sferturi dintre ferme ar putea dispărea în acest an, cred agricultorii. 10.000 de oameni ar rămâne fără un loc de muncă. Vineri, fermierii, producătorii şi crescătorii de animale au venit la Ministrul Agriculturii în încercarea de a găsi o soluţie pentru a evita falimentul.

Ministrul Agriculturii a început dialogul cu fermierii cu o promisiune, aceea că va plăti datoriile restante pe care aceştia le-au reclamat. Reprezentanţii Federaţiei Agrostar atrag atenţia că mai bine de două treimi din exploataţiile agricole s-ar putea închide din cauza lipsei de suport din partea statului. ?Fără 4% din PIB, agricultura dispare?, susţine preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae.

Reprezentantii Agrostar au mai cerut prelungirea cu cel puţin un an a ajutoarelor de stat, printr-o derogare de la Comisia Europenă, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor state, dar şi garantarea 100% a cofinanţării proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Chiar dacă se declară mulţumite de proiectele ministerului, patronatele Rompan, Romalimenta şi cei de la Federaţia din Industria Alimentară recunosc că industria alimentară este şi ea afectată de bugetul mic.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close