Antena 3 CNN Economic Biz News Biziday.ro: Isteria, ca strategie de marketing

Biziday.ro: Isteria, ca strategie de marketing

Biziday.ro: Isteria, ca strategie de marketing
Sursa foto: biziday
18 Ian 2010   •   15:20

Isteria mondială începe să devină o modă. Chiar şi cele mai banale evenimente aduc un val de anxietate şi disperare în rândul populaţie globului. Asta înseamnă fie că lumea a devenit extrem de paranoică, fie că există cineva care are de câştigat de pe urma isteriilor. E deja bine ştiut că inventarea unei poveşti incredibile este cea mai bună modalitate de a-ţi promova afacerea (sau din contră, de a pune beţe în roate afacerii rivalului).

Iar cel mai neaşteptat val de isterie al acestui început de an se bazează pe vestea că??FILMUL AVATAR OMOARĂ OAMENI!? Cum? Psihologi citaţi de CNN au ajuns la concluzia că spectatorii sunt atât de încântaţi de lumea fantastică înfăţişată în Avatar încât consideră că lumea reală nu mai are nici un farmec. Aşa că se sinucid. Acum stau şi mă întreb, cu cât au fost plătiţi acei psihologi să ajungă la această concluzie şi, mai important, cine a dat banii? Pentru că, vedeţi voi, Avatar are încasări ?nesimţit? de mari ? 1,6 miliarde de dolari până în momentul de faţă şi încă mai rulează în cinematografe. Pe lângă asta tocmai a câştigat şi cele două globuri de aur care contează: pentru cel mai bun film şi pentru regie.

La Hollywood invidia e mare, aşa că revin cu întrebarea ? cine câştigă şi cine pierde din isteria AVATAR? Poate unii producători şi regizori de acolo să se fi gândit: ?Măi, ce facem cu filmu? ăsta? Că încasează toţi banii cinefililor şi n-o să mai aibă lumea bani pentru un alt film? Gata, ştiu! Lansăm zvonul că dereglează psihicul spectatorilor?. Desigur, asta poate fi o armă cu două tăişuri, pentru că un astfel de zvon poate spori incredibil curioizitatea oamenilor, care vor spune: ?hai să vedem şi noi filmul ăla care te împinge spre sinucidere?. Mintea omului reacţionează foarte ciudat iar lucururile interzise sunt mai atractive decât cele aflate la îndemâna oricui. Continuare

Pentru mai multe materiale accesaţi Biziday.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close