Antena 3 CNN Economic Biz News Bogătaşii renunţă la cetăţenie ca să se mute acolo. Care este oraşul milionarilor

Bogătaşii renunţă la cetăţenie ca să se mute acolo. Care este oraşul milionarilor

Bogătaşii renunţă la cetăţenie ca să se mute acolo. Care este oraşul milionarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2012   •   14:39

Oraşul-stat Singapore are de departe cei mai mulţi milionari ca procentaj din populaţie, fiind urmat de Qatar şi Kuweit, arată un raport prezentat marţi de Boston Consulting Group (BCG). SUA continuă să domine topul mondial al ţărilor cu cei mai mulţi bogaţi, potrivit aceluiaşi raport.

În 2011, numărul familiilor cu avere de peste 1 milion de dolari a crescut în Singapore la 188.000, reprezentând 17,1% din totalul gospodăriilor din metropola cu o populaţie de 5 milioane de oameni. Datorită taxelor reduse şi a calităţii vieţii, tot mai mulţi milionari aleg Singaopre ca reşedinţă.

Printre cei care s-au mutat în Singapore se numără şi cofondatorul Facebook, Eduardo Saverin. El a renunţat la începutul anului la cetăţenia SUA pentru a se muta în Singapore, procedura fiind finalizată la scurt timp înainte de listarea la bursă a reţelei de socializare.

Pe al doilea loc în clasament se situează Qatarul, unde 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populaţie de 1,9 milioane de persoane. Qatar deţine rezerve uriaşe de gaze naturale şi urmează să găzduiască campionatul mondial de fotbal FIFA World Cup 2012, aminteşte Bloomberg.

Locul al treilea în topul realizat de Boston Consulting este deţinut de Kuweit, de asemenea un mare exportator de petrol. În Kuweit, 11,8% dintre familii au o avere de peste un milion de dolari, la o populaţie de 3,6 milioane de persoane.

SUA se remarcă în top pe locul al şaptelea, chiar dacă are cel mai mare număr de familii bogate. 5,13 milioane de familii din SUA au adunat o avere de peste un milion de dolari, în scădere cu 129.000 faţă de 2010. Cu 322 milioane de locuitori, SUA se laudă cu 15 dintre cei mai bogaţi 40 de miliardari ai lumii, arată un top realizat de Bloomberg.


 


 

×
Subiecte în articol: singapore milionari
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close