Antena 3 CNN Economic Biz News Botiş: Guvernul va veni la jumătatea anului cu un pachet de facilităţi fiscale

Botiş: Guvernul va veni la jumătatea anului cu un pachet de facilităţi fiscale

Botiş: Guvernul va veni la jumătatea anului cu un pachet de facilităţi fiscale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mar 2011   •   14:01
Guvernul va veni, la jumătatea anului, cu un pachet de facilităţi fiscale, a declarat sâmbătă ministrul Muncii, Ioana Botiş, la Bistriţa, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din judeţ, informează Mediafax. Ministrul a precizat că printre facilităţile fiscale vizate se află reducerea taxelor pe forţa de muncă şi prelungirea posibilităţii de a plăti datoriile restante.
 
"Acest pachet fiscal presupune o reducere a contribuţiilor la angajatori. Vom veni cu această facilitate şi vom încerca să reducem nivelul contribuţiilor astfel încât taxa pe muncă să fie mai mică. La ora actuală avem undeva la 45% acest procent al taxării forţei de muncă. Din nenorocire e destul de mare faţă de alte ţări din zona europeană şi cred că ar trebui să-l scădem cu câteva puncte procentuale, dar nu ştiu cu câte. Pe baza unor analize, cei care sunt analişti, ne vor spune până unde să ne mişcăm“, a declarat Botiş. 

El a adăugat că mai sunt şi alte lucruri care sunt discutate în Guvern, dar nu poate să le anunţe oficial. 

"Mai sunt lucruri pe care le discutăm, eu nu pot deocamdată să le prezint în mod oficial. Pot să asigur că, la mijlocul anului, vom veni cu un pachet de măsuri fiscale şi se discută la momentul actual şi în Guvern despre oportunitatea prelungirii posibilităţii de a plăti datoriile restante, dar încă nu ştiu dacă pot să dau cifre exacte sau nu. Există această discuţie, iar în perioada următoare Guvernul va veni şi cu precizări“, a adăugat ministrul Muncii. 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Ioan Botis guvern taxe
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close