Antena 3 CNN Economic Biz News Business Paradoxurile crizei. Apartamente noi la chirie la preţuri prohibitive: până la 1800 Euro pentru trei camere

Paradoxurile crizei. Apartamente noi la chirie la preţuri prohibitive: până la 1800 Euro pentru trei camere

Paradoxurile crizei. Apartamente noi la chirie la preţuri prohibitive: până la 1800 Euro pentru trei camere
13 Oct 2008   •   09:51

Criza mondială se manifestă, ca de fiecare dată, în aspecte inedite în România. In vreme ce majoritatea lumii cunoaşte o cădere a pieţei imobiliare, în România capătă unele aspecte comice pe alocuri. Astfel, locuinţele din ansamblurile rezidenţiale noi sunt scoase acum la închiriere pe sume ce depăşesc cu mult pe cele cerute pe apartamentele vechi, dar şi o eventuală rată la bancă pentru cumpărarea apartamentului.
Chiar dacă este vorba despre un nou segment de piaţă în imobiliare, cu o ofertă care s-a majorat simţitor în ultimele luni, aceasta vine ca urmare a reducerii numărului de tranzacţii la cumpărare. ?Numărul de tranzacţii a fost mic şi pentru apartamentele vechi, dar şi pentru cele noi. Cei care au achiziţionat apartamente noi trebuie să le dea o întrebuinţare, astfel că le închiriază. Dacă piaţa îşi va reveni, probabil că vor încerca să le vândă?, spune Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare, citat de ?Cotidianul?.
Spre exemplu, în Quadra Place este un ansamblu rezidenţial situat în Parcul Politehnicii, zona Militari, care s-a vândut foarte bine, asta şi datorită preţului mic cu care s-a început vânzarea, acum, pentru o garsonieră se cere o chirie de 400-500 de euro. În acelaşi ansamblu rezidenţial, pentru un apartament cu două camere se cer 700-800 de euro lunar, în vreme ce pentru un apartament cu trei camere se cer 900-1.000 de euro. În Confort Park, ansamblu rezidenţial construit în zona Vitan-Bârzeşti, se cer 700 de euro/lună pentru un apartament cu două camere, în vreme ce pentru unul cu trei camere se ajunge la 900-1.000 de euro. În Central Park, ansamblu situat pe Ştefan cel Mare, preţurile cerute sunt mai mari: 1.200 de euro/lună pentru un apartament cu două camere şi peste 1.800 de euro/lună pentru unul cu trei camere.
?Cei care scot spre închiriere astfel de apartamente se gândesc că sunt noi şi oferă mai mult confort decât cele vechi. Rămâne de văzut dacă preţurile cerute vor fi validate de piaţă?, mai spune Ion Radu Zilişteanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara credite bancare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close