Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un canadian a cumpărat 900 apartamente în România ? speră să le vândă cu 160 milioane euro

Un canadian a cumpărat 900 apartamente în România ? speră să le vândă cu 160 milioane euro

Un canadian a cumpărat 900 apartamente în România ? speră să le vândă cu 160 milioane euro
16 Oct 2008   •   08:03

Un investitor canadian a achiziţionat in ultimul an peste 900 de apartamente noi, majoritatea în Bucuresti, a căror valoare de piaţă ajunge la 160 milioane euro şi intenţionează să dezvolte afacerea pe termen lung, prin deschiderea unui showroom, acesta fiind primul magazin de locuinţe din România.
Omul de afaceri canadian, Michael Topolinski, director executiv al companiei Benevo, susţine că în oferta companiei se regăseşte un portofoliu de peste 900 de apartamente proprii, achiziţionate în 13 dintre cele mai bune proiecte rezidenţiale din Bucuresti, cărora li se adaugă un proiect în Braşov.
"Am cumpărat mai multe apartamente din cadrul aceluiaşi proiect şi am primit un discount foarte bun, iar apoi încercăm să vindem apartamentele la un preţ accesibil pe piaţa. Momentan ne concentrăm mai mult pe Bucureşti, unde cererea de locuinţe este destul de mare", a spus omul de afaceri canadian.
"Deşi piaţa imobiliară şi-a încetinit ritmul creşterii, suntem încrezători în dezvoltarea sa pe termen lung si în faptul că există o nevoie fundamentală pentru locuinţe şi servicii asociate de cea mai bună calitate.? Canadianul nu doreşte să se oprească aici, ci intenţionează să meargă mai departe cu investiţiile. ?Nu pot spune ca vom cumpăra 10 apartamente sau 1.000 de apartamente în următorul an, dar vom merge mai departe", a spus Michael Topolinski.
Venit în România în 2006, canadianul Michael Topolinski a cumpărat 20 de apartamente de 2-4 camere în cadrul proiectului Quadra Place, situat în zona Politehnica din Capitală. În august 2007 s-a mutat în România împreună cu familia, iar în termen de un an, Topolinski a mai cumpărat 880 de apartamente în alte 13 ansambluri rezidenţiale. Michael Topolinski susţine că până în acest moment a investit 25 milioane de euro în achiziţia de apartamente aflate în diverse stadii de construcţie, la care se adaugă şi credite bancare, pana la suma de 130 milioane euro. Acesta a mai adăugat că se aşteaptă la un profit de minim 20%. ?Am fost invitat în România şi am constatat că piaţa imobiliară are potenţial. Am sunat un broker şi am pus trei condiţii: proiectele să fie dezvoltate de un developer cu cel puţin zece ani experienţă, să se fi început construcţia şi să se finalizeze în aproximativ un an, un an şi ceva?, afirmă Michael Topolinski, preşedintele Benovo, scrie Cotidianul despre politica de investiţii a acestuia.
Strategia companiei este de a achiziţiona apartamentele la scurt timp după lansarea proiectului rezidenţial, astfel că le cumpără mai ieftin decât dacă le-ar lua în momentul finalizării. Pe lângă aceasta, faptul că achiziţionează mai multe apartamente la pachet îi permite să negocieze discounturi, astfel că marja de profit este consistentă în momentul revânzării.
Valoarea de piaţă a proprietăţilor din portofoliu este de 160 de milioane de euro. Aproape jumătate din locuinţele deţinute sunt în două proiecte: Cosmopolis - 225 de unităţi şi Felicity - 200 de unităţi locative.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close