Antena 3 CNN Economic Biz News Business Videanu: Averea mea nu atinge 2 milioane euro

Videanu: Averea mea nu atinge 2 milioane euro

Videanu: Averea mea nu atinge 2 milioane euro
Sursa foto: adriean videanu
22 Apr 2010   •   18:32

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, pentru Gândul, că nu deţine nimic înafară de ce este scris în declaraţia sa de venituri şi că averea sa nu atinge nici două milioane de euro, deşi în presă e vehiculată suma de 200 milioane euro.

"Toată averea mea este în declaraţia de avere. (...) Afirm că nu am nimic altceva decât ce este scris în declaraţia de avere. Dacă cineva, şi este angajamentul meu public, poate demonstra că am un leu în plus faţă de ce este în declaraţia de avere, donez tot ce se poate demonstra oricui din această ţară", răspunde Videanu întrebat cu cât i-a crescut averea în ultimii cinci ani.

Videanu se declară unul dintre puţinii politicieni care îşi poate justifica fiecare leu din avere şi nu e de acord cu cei care se ascund în spatele rudelor.


"Tot timpul am avut, în mod transparent, publicată atât în declaraţia de avere, cât şi public, afacerea pe care am avut-o. Nu sunt de acord cu politicienii care se ascund în spatele soacrei, în spatele cumnatului şi au, în momentul de faţă, averi pentru care nu pot justifica nici provenienţa banilor şi nici taxele şi impozitele aferente averii", spune ministrul Economiei.

Fostul edil al Capitalei propune un exerciţiu public de a cerceta provenienţa tuturor averilor politicienilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avere Videanu
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close