Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se întâmplă ACUM în Germania. NIMENI nu credea asta despre "puterea Europei"

Ce se întâmplă ACUM în Germania. NIMENI nu credea asta despre "puterea Europei"

Ce se întâmplă ACUM în Germania. NIMENI nu credea asta despre "puterea Europei"
de O.P.    |    07 Feb 2014   •   12:18

Germania este una din cele mai puternice şi influente ţări din Europa. Dar în ceea ce priveşte măsurile de austeritate, nu a făcut notă discordantă faţă de ţările afectate de criză. Nu s-a lansat în teorii optimiste, ba din contră, a fost mereu rezervată cu privire la creşterea economică şi depăşirea momentului crizei.

Însă, potrivit ultimelor date furnizate de Bloomberg, lucrurile nu ar sta tocmai aşa. Potrivit analiştilor, economia Germaniei ar sta mult mai bine decât se preconiza şi decât arătau datele anul trecut.

Potrivit informaţiilor oferite de analistul Carsten-Patrick Meier din cadrul companiei de cercetare şi consultanţă economica GmbH & Co, Biroul de Statistică al Germaniei îşi revizuieste tardiv estimările anuale privind Produsul Intern Brut.

Astfel, estimarea din 2011 a fost revizuită în creştere abia în august 2013. La fel se va întâmpla şi în cazul estimării privind PIB-ul din 2013, care va fi revizuită abia peste 2 ani, adică în 2015.

Asta explică faptul că Biroul de Statistică al Germaniei ar putea pierde ocazia de a notifica un boom economic, determinat în special de creşterea consumului intern.

Bloomberg arată că există numeroşi alţi indicatori care sugerează că Germania se află în plin boom economic "fără să ştie".

Unul din aceste semnale ar fi şi acela că Bundesbank a evaluat deja măririle salariale ale angajatilor pentru 2015. Plata salariaţilor a crescut cu 2% în 2014, cu mai mult de doua procente decât nivelul din 2012 şi 2013.

Iar un alt factor care indică o creştere economică ar fi acela că pe piaţa muncii lucrurile se mişcă bine. Germania creează tot mai multe locuri de muncă, chiar dacă, potrivit datelor statistice, populaţia ţării este în scădere. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă economia ar fi pe minus, notează analiştii.

×
Subiecte în articol: crestere economica Germania
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close