Antena 3 CNN Economic Biz News CE: South Stream si Nabucco nu sunt concurente

CE: South Stream si Nabucco nu sunt concurente

CE: South Stream si Nabucco nu sunt concurente
Sursa foto: south stream
05 Mar 2010   •   10:03

Comisia Europeană nu consideră concurente proiectele South Stream si Nabucco, a declarat comisarul european pentru energie, Gunther Gettinger. El a lăudat ambele proiecte ca fiind importante pentru Uniunea Europeană, dar a adăugazt că CE va oferi ajutor financiar doar pentru Nabucco ca proiect, care va face posibil a se reduce dependenţa de Rusia ca ţară exportatoare de gaz.
"Proiectele South Stream şi Nabucco nu sunt concurente, în opinia noastră", arăta acesta la Bruxelles. Potrivit comisarului, cele două proiecte sunt "excelente" şi extrem de importante pentru UE.
Proiectul South Stream aparţine de Gazprom, Eni si EDF. Acest gazoduct va lega prin Marea Neagră oraşul rus Novorossiisk de Varna, pentru a ajunge apoi în Italia si Austria.
GAzoductul va pompa iniţial 31 miliarde mc pe an, pentru a ajunge ulterior la 63 miliarde mc. Proiectul ar urma să fie dat în folosinţă în 2015 şi să reprezinte 35 procente din gazul rusesc livrat Europei.


Nabucco va aduce gazul de la Marea Caspica spre Europa, ocolind Rusia. Cu o capacitate de 31 miliarde metri cubi de gaz pe an, el va trece prin Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, România şi Austria.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close