Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul bazează bugetul 2009 pe o creştere economică de 3,5% şi un deficit de două procente

Guvernul bazează bugetul 2009 pe o creştere economică de 3,5% şi un deficit de două procente

Guvernul bazează bugetul 2009 pe o creştere economică de 3,5% şi un deficit de două procente
08 Ian 2009   •   08:29

Bugetul României elaborat de guvernarea PNL nu a fost pe placul noul alianţei afaltă la guvernare astfel încât s-a hotărât modificarea acestuia ţinând cont de efectele crizei economice. Cu toate că multe state occidentale se aşteaptă la scăderi ale indicatorilor economici, guvernul Boc îşi bazează guvernarea pe o creştere economică de 3,5%.
Specialiştii Ministerului Finanţelor Publice şi ministrul Gheorghe Pogea au stabilit datele de bază ale finanţării pe anul în curs: o creştere economică de 3,5%, o valoare nominală a produsului intern brut (PIB) de 588,1 miliarde lei şi o inflaţie medie de 5,3%. Autorităţile estimează un salariu mediu brut de 1.702 lei şi că vom încheia anul cu un deficit al bugetului general consolidat de 1,7-2% din PIB, scrie Evenimentul Zilei.
Pentru începutul acestui an, priorităţile Ministerului Finanţelor sunt minimizarea deficitului bugetar şi tăierea din cheltuielile curente, precum şi asigurarea banilor necesari pentru proiectele de investiţii. Tot o prioritate constituie finanţarea proiectelor multianuale ale administraţiei centrale şi locale. În plus, conducerea Finanţelor va urmări aplicarea planului de măsuri anticriză.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close