Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul menţine salariul şi venitul minim şi pensia socială garantată (VIDEO)

Guvernul menţine salariul şi venitul minim şi pensia socială garantată (VIDEO)

Guvernul menţine salariul şi venitul minim şi pensia socială garantată (VIDEO)
Sursa foto: emil boc
26 Mai 2010   •   13:58

În toiul reducerilor salariale şi diminuărilor de venituri, premierul Emil Boc anunţă să nu vor fi afectate mai multe componente, printre care salariul minim pe economie, venitul minim garantat şi pensia socială minimp.
Salariul minim pe economie va rămâne 600 de lei, cu alte cuvinte niciun salariu nu va coborî sub limita de 600 de lei.
S-a decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Cu alte cuvinte, nicio pensie din Romnia nu va coborî sub 350 de lei şi această măsură va fi asigurată prin buget.

Nu va fi afectat venitul minim garantat, ?dar va fi erstrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt cu adevărat în nevoi, cu alte cuvinte vom elimina abuzurile care există în aplicarea acestuia. Din nefericire, acesta s-a transformat în sprijinirea unor persoane care au şi alte venituri?, spune premierul Emil Boc.

Potrivit premierului, nu va exista un venit sub 125 lei pentru o persoană singură, sub 225 lei pentru o familie cu două persoane, sub 313 lei pentru o familie cu trei persoane, sub 390 de lei pentru p familie cu patru persoane, sub 462 lei pentru o familie cu cinci persoane. Pentru familiile cu mai mult de cinci persoane, se adaugă la venitul minim de 462 de lei câte 32 de lei de persoană.

Totodată, primul ministru a anunţat că, dacă se renunţă la acordul cu FMI, România va atinge un deficit de 9,1% din PIB.




Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close