Antena 3 CNN Economic Biz News Indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copiilor scade cu 15%

Indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copiilor scade cu 15%

Indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copiilor scade cu 15%
12 Mai 2010   •   14:10

După pensii, salariile bugetarilor şi ajutoarele de şomaj, se anunţă o nouă scădere: cea a indemnizaţiilor primite de mame timp de doi ani pentru creşterea copiilor. Informaţia a fost publicată pe blogul judecătorului Adrian Neacşu, preşedintele Tribunalului Vrancea. Acesta a publicat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede o scădere a indemnizaţiei acordate mamelor cu 15%. În prezent, aceasta este de 85% din media veniturilor din ultimul an de muncă. De asemenea scade cu 15%, şi alocaţia acordată la naşterea unui copil, acum în valoare de 230 lei, conform aceleiaşi surse.

Surse guvernamentale au spus de mai multe ori în ultima perioadă că indemnizaţia pe care o încasează mamele va scădea, fie prin stabilirea unei sume fixe de aproximativ 600 de lei fie printr-o scădere procentuală.


O petiţie online îndeamnă mamele din România să ia măsuri împotriva scăderii indemnizaţiei de creştere a copilului. Astfel, mămicile sunt îndemnate să semneze această petiţie pentru ca indemnizaţia să rămână de 85% din venituri, aşa cum este acum.

?Guvernul doreşte să reducă şi indemnizaţia de creştere a copiilor de la 85% din salariu, la 600 lei.
Nu este cazul să îşi bată joc şi de copii, este de ajuns că suferă pensionarii. Haideţi să semnăm această petiţie şi să o trimitem la Guvern, alocatia şi indemnizaţia pentru copii să rămână 85% din salariu. Când am contribuit a fost bine pentru Guvern, acum le iau chiar şi copiilor toate drepturile???, scrie ?o mămică a trei copii? în textul care precede petiţia.

Cei care doresc să semneze petiţia o pot face accesând acest link.

Antena3.ro

×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close