Antena 3 CNN Economic Biz News INS. Românii au dat banii pe litoral şi au redus cheltuielile la alimente

INS. Românii au dat banii pe litoral şi au redus cheltuielile la alimente

INS. Românii au dat banii pe litoral şi au redus cheltuielile la alimente
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Oct 2011   •   21:03

Litoralul a fost plin mai toate week-endurile vara aceasta, dar românii nu au mai aruncat cu bani ca în anii trecuţi. S-au odihnit şi au plătit strictul necesar.

Statisticile INS arată creşteri de 20% pentru nopţile petrecute în hoteluri în luna august, faţă de anul trecut. Turismul intern a tot crescut de la începutul anului, deşi nu ne-au invadat străinii. 

Suntem patrioţi, aşadar, dar nu şi cheltuitori. Populaţia a ajuns să cumpere strictul necesar. Pe mâncare, apă şi sucuri dau şi aşa aproape jumătate din ce câştigă într-o lună. Pe facturile de utilităţi, mai dau încă 20%. Pe sănătate, numai 5% din venituri, iar pe educaţie şi mai puţin de atât. Nici măcar 1%.

Şi comercianţii spun că noi am început să cumpărăm doar strictul necesar. Vânzările de produse alimentare, tutun şi băuturi sunt mai mici cu 5% anul acesta faţă de anul trecut.

Statisticile arată că în 2011, veniturile unei familii au crescut în medie cu 90 de lei, în trimestrul doi faţă de primele trei luni ale anului, ajungând la 2.400 lei. În procente însă, scumpirile din magazine au fost mai mari.

 


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close