Antena 3 CNN Economic Biz News Întreţinerea se va dubla din cauza eliminării subvenţiei la căldură

Întreţinerea se va dubla din cauza eliminării subvenţiei la căldură

Întreţinerea se va dubla din cauza eliminării subvenţiei la căldură
12 Mai 2010   •   11:44

Eliminarea subvenţiei la căldură va avea ca efect dublarea întreţinerii şi dublarea numărului restanţierilor, până la aproximativ 70%, scrie România Liberă în ediţia online.

Numărul debranşărilor din reţeaua de termoficare va creşte accelerat, având în vedere că foarte mulţi proprietari au repartitoare şi robinete de închidere, apoi va apărea un număr mare de restanţieri care nu vor mai avea cum să-şi achite facturile, în urma eliminării subvenţiei la căldură, susţine preşedintelui Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Prahova, Ion Stan.

În Bucureşti, eliminarea subvenţiei la căldură va duce la creşterea preţului gigacaloriei de la 119 lei la 300 de lei. ?Vom avea o creştere a întreţinerii cu 150%, ceea ce ar însemna o criză socială şi economică fără precedent, pericolul major fiind sistarea căldurii şi a apei calde pentru 1,2 milioane de locuitori din Capitală", susţin reprezentanţii proprietarilor de apartamente, citaţi de România Liberă.

De asemenea, Radu Opaina, reprezentantul Federaţiei Asociaţiilor 
de Proprietari din România 
(FAPR) a precizat că trebuie să ne aşteptăm la dublarea numărului restanţierilor de la 30-40 la sută, câţi sunt în prezent, la 60-70%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close