Antena 3 CNN Economic Biz News Marko Bela: Jumătate dintre agenţiile, autorităţile şi oficiile guvernamentale ar putea fi desfiinţate

Marko Bela: Jumătate dintre agenţiile, autorităţile şi oficiile guvernamentale ar putea fi desfiinţate

Marko Bela: Jumătate dintre agenţiile, autorităţile şi oficiile guvernamentale ar putea fi desfiinţate
Sursa foto: marko bela
19 Mai 2010   •   01:24

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că jumătate dintre agenţiile, autorităţile şi oficiile guvernamentale ar trebui comasate sau desfiinţate.
El a afirmat, într-o conferinţă de presă, că reforma administraţiei se referă şi la debirocratizare, desfiinţarea agenţiilor, autorităţilor şi oficiilor, el adăugând că jumătate din agenţiile guvernamentale, oficiile şi autorităţi ar putea fi desfiinţate.

Marko Bela a precizat, în acest sens, că nu se referă la ajustări, ci la schimbări importante şi radicale.

El a spus că Direcţiile de tineret, care există în fiecare judeţ, ar trebui să fie reduse şi simplificate şi transferate la consiliile judeţene.

Preşedintele UDMR a opinat că, dacă în perioada următoare Guvernul nu reuşeşte să aplice concomitent cu reducerile preconizate, care rezolvă temporar echilibrul bugetar, o serie de măsuri de reformă, după un timp se va ajunge din nou la aceeaşi situaţie.

"Administraţia noastră şi economia noastră sunt extrem de fragile, pentru că nu am aplicat măsuri de reformă care demult ar fi trebuit să fie aplicate", a fost de părere senatorul UDMR.

El a precizat că specialişti din UDMR lucrează, în prezent, la elaborarea unor măsuri de reformă care să fie luate în săptămânile şi lunile următoare pentru stimularea şi relansarea economiei şi pentru o reformă temeinică şi profundă a întregii administraţii.

Liderul UDMR a precizat că, atunci când vorbeşte despre descentralizare, nu se refereră numai transferul deciziilor de la centru la comunităţile locale.

Marko Bela a remarcat că, în ultimele luni, au fost făcute foarte multe declaraţii în legătură cu acest subiect, dar nu s-au întâmplat foarte multe în această direcţie.

Pe de altă parte, liderul UDMR a spus că în România este nevoie de schimbări radicale în privinţa colectării taxelor şi a impozitelor, el menţionând că nu trebuie să se facă o confuzie între privilegii, prin scutiri de taxe şi impozite, şi protecţia socială.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bugetul Romaniei
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close