Antena 3 CNN Economic Biz News Nu s-au mai înregistrat venituri atât de mici de peste 10 ani. Criza loveşte puternic industria cinematografică

Nu s-au mai înregistrat venituri atât de mici de peste 10 ani. Criza loveşte puternic industria cinematografică

Nu s-au mai înregistrat venituri atât de mici de peste 10 ani. Criza loveşte puternic industria cinematografică
Sursa foto: Foto: manilovefilms.com
10 Sep 2012   •   08:09

Criza financiară a lovit puternic şi în industria cinematografică. Filmele din Box Office-ul american au înregistrat cele mai slabe venituri din ultimii zece ani. Niciunul dintre filme nu a încasat din biletele vândute mai mult de zece milioane de dolari.  Filmul horror, "The Possession", şi-a păstrat poziţia în fruntea topului, în cea de-a doua săptămână de după lansare. Locul al doilea a fost ocupat, ca şi săptămâna trecută, de filmul "Lawless", urmat de drama "The Words".

Pelicula "The Possession" spune povestea unei fetiţe care cumpără o cutie la un târg, neştiind că înăuntrul acesteia trăieşte un spirit malefic antic. Tatăl fetiţei este primul care intră la bănuieli şi, împreună cu fosta sa soţie, încearcă să pună capăt blestemului aruncat asupra copilei. Filmul se află pe primul loc în topul Box Office american pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 9.5 milioane de dolari.

Planurile a trei fraţi de a pune pe picioare o afacere ilegală sunt date peste cap de noul şerif, interpretat de Guy Pearce, ce le-a pus gând rău infractorilor. Filmul "Lawless" a ocupat locul al doilea din clasamentul Box Office, cu venituri de şase milioane de dolari.

Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama a rămas în clasamentul Box Office, pe poziţia a 10-a, la nouă săptămâni de la lansare. Realizată cu un buget minim, pelicula "2016: Obama's America" a înregistrat venituri totale de peste 26 de milioane de dolari.

Filmele din topul Box Office nu au mai înregistrat venituri atât de mici de peste 10 ani, de la atentatele teroriste de la 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: box office
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close