Antena 3 CNN Economic Biz News Premierul anunţă că a început să achite datoriile vechiului guvern. PNL cere lista beneficiarilor

Premierul anunţă că a început să achite datoriile vechiului guvern. PNL cere lista beneficiarilor

Premierul anunţă că a început să achite datoriile vechiului guvern. PNL cere lista beneficiarilor
Sursa foto: emil boc
10 Feb 2009   •   03:26

Guvernul a început să plătească din facturile restante lăsate ?grea moştenire? de guvernarea PNL. Astfel, premierul Emil Boc a anunţat în cadrul Parlamentului că executivul a achitat deja 30% din datoria de 2,1 miliarde euro către agenţii economici, pentru facturi restante şi lucrări recepţionate şi nefacturate, iar programul de achitare a datoriilor va continua. "Este vorba de o datorie de 2,1 miliarde de euro, din care am achitat deja 30%. Astăzi, am achitat 30% din valoarea datoriilor restante. Este un efort bugetar important, dar ne-am dat seama că, dacă nu luăm acum această măsură, statul devine principalul factor de blocare al economiei româneşti şi de afectare a activităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii. Aşa cum am spus, acest program de achitare a datoriilor va continua, fiind o prioritate a Guvernului pe care îl reprezint".
Anterior, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, arăta că decontarea facturilor are încă o viteză redusă şi există blocaje la nivelul ordonatorilor principali de credite.
?Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă statul este să-şi onoreze obligaţiile pentru că multe dintre acestea se derulează prin sistemul bancar. (...) Oricine blochează accesul banilor publici datoraţi sectorului privat va răspunde într-un fel sau altul. Din punctul de vedere al guvernului şi al Ministerului de Finanţe, trebuie să ne concentrăm mai puţin pe pericol şi mai mult pe soluţii. Există o incertitudine pe care noi nu avem voie să o menţinem prea mult", declara Pogea, citat de Mediafax.
Pe de altă parte, predecesorului lui Pogea la Finanţe, Varujan Vosganian, cere actualei puteri sp facă publică lista firmelor care au primit cei circa 700 de milioane de euro în luna ianuarie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close