Antena 3 CNN Economic Biz News Protestele bugetarilor. Vezi programul manifestărilor sindicale

Protestele bugetarilor. Vezi programul manifestărilor sindicale

Protestele bugetarilor. Vezi programul manifestărilor sindicale
Sursa foto: Proteste
30 Ian 2010   •   17:32

Perspectiva pierderii locurilor de muncă îi scoate pe oameni în stradă. Funcţionarii publici şi profesorii vor picheta săptămâna viitoare sediile mai multor instituţii ale statului, iar după 10 februarie Alianţa Bugetarilor a anunţat ample acţiuni de stradă, în cazul în care nu se modifică Legea salarizării unitare.

Sindicaliştii afiliaţi la Cartel Alfa vor continua seria acţiunilor de protest începute săptămâna aceasta. De luni până vineri, câte 100 de sindicalişti vor picheta sediul Ministerului Finanţelor. Sindicatele şi patronatele au cerut ca, până la începutul lunii februarie, să fie aprobată o ordonanţă de urgenţă privind susţinerea şomajului tehnic, ca protecţie pentru angajaţii care urmează a fi disponibilizaţi.

Guvernul a anunţat că va aproba săptămâna viitoare un proiect de lege care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, însă sindicatele vor ieşi în stradă până când măsura se va aplica efectiv.

Proteste anunţă şi funcţionarii publici. Marţi angajaţii din administraţia locală din Cluj Napoca încep pichetările. Şi Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictului de muncă. Calendarul protestelor va fi anunţat miercurea viitorare.

Profesorii ies şi ei în stradă. Miercuri, la ora 10.00, sindicatele din învăţământ pichetează sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de OUG 114/2009, care prevede dispariţia a 15.000 de posturi din învăţământ, de la 1 septembrie.

Proteste ample anunţă şi Alianţa Bugetarilor. Principala nemulţumire o reprezintă Legea salarizării unitare.

Sindicaliştii au hotărât să îi ceară premierului Emil Boc o întâlnire de urgenţă pentru a discuta ultimele legi care au fost elaborate fără consultarea sindicatelor.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close