Antena 3 CNN Economic Biz News Reclamaţii împotriva Flanco România. Amenzi de 7.500 de lei

Reclamaţii împotriva Flanco România. Amenzi de 7.500 de lei

Reclamaţii împotriva Flanco România. Amenzi de 7.500 de lei
06 Noi 2008   •   12:15

În urma mai multor reclamaţii primite de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) de la clienţi, magazinele Flanco din ţară au primit anul acesta amenzi de 7.500 de lei pentru falsificarea unor produse şi întârzieri la repararea altora. Antena3.ro vă detaliază condiţiile în care s-au rezolvat cazurile consumatorilor şi sancţiunile aplicate magazinelor Flanco Internaţional.
În municipiul Roman s-a reclamat întârzierea la repararea unei maşini de spălat, achiziţionată în decembrie 2006 şi care se afla în garanţie.
ANPC a constatat că vânzătorul a luat legătura cu reprezentantul firmei de service, SC Arctic SA, care are punctul de lucru în Piatra Neamţ şi care s-a prezentat la clientul-reclaant pentru constatarea defecţiunii. Piesa a fost adusă în data de 22.09.08, iar în data de 24.09.2008 reprezentantul firmei SC Arctic SA s-a deplasat la domiciliul petentului pentru a remedia defecţiunea aparatului aflat în garanţie din cauza întârzierii mari a reparaţiei. Defecţiunea maşinii de spălat a fost remediată la magazinul din Roman al SC FLANCO INTERNAŢIONAL SRL de către reprezentantul service. Repararea produsului a fost efectuată în 37 de zile, depăşind cu mult termenul de reparaţie de 10 zile prevăzut în certificatul de garanţie eliberat consumatorului la cumpărarea aparatului.
În urma celor constatate de inspectorii Autorităţii, magazinul Flanco Internaţional din Roman a fost amendat cu 3000 de lei.
RECLAMAŢII FLANCO (PDF)
Alt magazin Flanco sancţionat de ANPC este cel din Bucureşti. În data de 18 iulie 2007, Autoritatea a primit o reclamaţie conform căreia telefonul mobil marca Philips se află în reparaţii în cadrul service-ului din data de 30.05.2008, reprezentantul Flanco nestabilind un termen de restituire al produsului. Astfel, inspectorii ANPC au amendat magazinul Flanco cu 1500 de lei si au dispus, conform prevederilor legale, înlocuirea produsului sau restituirea contravalorii acestuia.
La punctul de lucru Flanco din Caransebeş s-a reclamat importul, fabricaţia şi distribuţia unei camere foto digitale Genius, falsificată.
Inspectorii ANPC au constatat că reclamaţia este întemeiată şi că documentele care au stat la baza sesizării, emise de reprezentantul operatorului economic (unitatea service), a indicat faptul ca drepturile consumatorului au fost îngrădite. Astfel, Flanco Caransebeş a fost amendat cu 3000 de lei, iar contravaloarea camerei foto, adică 229 lei, a fost restituită clientului-reclamant.
Dacă aţi avut parte de experienţe asemănătoare, aşteptăm mesajele dumneavostră pe adresa de mail [email protected].
Drept la replică FLANCO
Sursa foto: www.pcforum.ro
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close