Antena 3 CNN Economic Biz News Reuniunea anuală G7 se desfăşoară într-o mică localitate din Arctica

Reuniunea anuală G7 se desfăşoară într-o mică localitate din Arctica

Reuniunea anuală G7 se desfăşoară într-o mică localitate din Arctica
Sursa foto: Arctica
06 Feb 2010   •   15:14

Miniştrii finanţelor din Grupul celor Şapte şi-au început reuniunea anuală, găzduită de Canada. Guvernul de la Ottawa a ales ca gazdă a discuţiilor un orăşel din Arctica, unde nu trăiesc mai mult de câteva mii de locuitori. Deschiderea reuniunii a beneficiat de vreme însorită, chiar dacă temperatura era de -15 grade.

Pentru a se relaxa înaintea discuţiilor, demnitarii au fost plimbaţi în săniile trase de câini, specifice zonei. Reuniunea va aborda, însă, teme foarte serioase, precum criza datoriei publice din unele ţări europene şi reformele sistemului bancar, propuse de preşedintele Obama.

Printre celelalte teme care vor fi abordate se numără problema deficitului bugetar din Statele Unite, excedentul comercial din China, necesitatea de a continua programele de stimulare precum şi revizurea regulamentelor bancare pentru a preveni repetarea crizei de anul trecut.

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner a declarat că intenţionează să ceară sprijinul Fondului Monetar Internaţional şi a agenţiilor de creditare pentru a şterge datoriile statului Haiti, în încercarea de a ajuta ţara să îşi revină după pierderile suferite în urma cutremurului devastator.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close