Antena 3 CNN Economic Biz News Tăriceanu: Românii să înţeleagă că nu vor avea standard de viaţă occidental plătind impozite mici

Tăriceanu: Românii să înţeleagă că nu vor avea standard de viaţă occidental plătind impozite mici

Tăriceanu: Românii să înţeleagă că nu vor avea standard de viaţă occidental plătind impozite mici
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Mai 2012   •   16:00

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, spune despre intenţia Guvernului de a impozita diferenţiat bugetarii că românii ar trebui să înţeleagă că nu vor avea standardul de viaţă pe care îl au occidentalii "plătind impozite probabil la jumătate sau o treime din cât plătesc ceilalţi", informează Mediafax.
   
"În România, oamenii ar trebui să înceapă să înţeleagă că nu o să avem standardul de viaţă pe care îl au occidentalii plătind impozite probabil la jumătate sau o treime din cât plătesc ceilalţi. Eu, ca liberal, sunt avocatul impozitelor mici, dar cred că există în acelaşi timp necesitatea unui echilibru între aspiraţii şi posibilităţi. Vrem să funcţionăm în continuare cu impozite mici, atunci şi proiectele pe care le avem în vedere nu vor putea avea anvergura pe care uneori, poate, ne-o dorim", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a fost întrebat cum vede intenţia Guvernului de a impozita diferenţiat bugetarii, în funcţie de venituri.
   
Potrivit sursei citate, totuşi, înainte de a discuta despre o posibilă majorare de taxe, ar trebui valorificate anumite resurse de care dispune România.
   
"Sunt de părere că, înainte de a discuta despre o posibilă majorare de taxe, există anumite resurse care poate trebuie valorificate. Există un procent destul de mare de evaziune fiscală, sunt poate alte taxe care merită revizute, însă acest lucru nu înseamnă ca, într-o perioadă economică dificilă, o anumită solidaritate să nu funcţioneze între oameni care sunt, în final, membrii societăţii  noastre", a spus Tăriceanu.
   
Pe de altă parte, întrebat ce se va întâmpla cu directorii instituţiilor deconcentrate care fac campanie electorală şi se implică în aceasta ca şi candidaţi, Tăriceanu a spus că "ar fi foarte bine să existe o separare între ceea ce înseamnă administraţie şi politică, acest lucru neînsemnând, însă, că oamenii nu au voie la propria opinie politică".
   
"Sigur că mi-aş dori ca acest lucru să înceapă să prindă teren şi să se instaleze o altă cultură, pentru că politizarea excesivă a funcţiilor publice aduce o serie de neajunsuri şi nu mi se pare că este un lucru benefic pentru progresul României", a adăugat el.
   
Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat, joi, la Zalău pentru a-l sprijini în campania electorală pe primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, care candidează pentru un nou mandat.
   
Guvernul analizează impozitarea suplimentară cu încă 16% a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei pe lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.
   

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close