Antena 3 CNN Economic BizSchool. Daniel Homorodean, antreprenorul care ajută pro bono instituțiile statului să se digitalizeze

BizSchool. Daniel Homorodean, antreprenorul care ajută pro bono instituțiile statului să se digitalizeze

Daniel Homorodean este unul dintre numele de referință ale industriei de IT din România. Și-a început parcursul în antreprenoriat în urmă cu aproape două decenii din dorința de a-și controla singur viitorul.

BizSchool. Daniel Homorodean, antreprenorul care ajută pro bono instituțiile statului să se digitalizeze
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Voinea    |    19 Iun 2021   •   10:12

Și nu doar că a reușit, ci vrea acum să și întoarcă țării parte din experiența sa, de aceea se ocupă pro bono de procesul de digitalizare al instituțiilor statului, interacționând deja până acum cu cel puțin 1.000 de instituții din România.

Printre proiectele pe care își dorește să le dezvolte se numără introducerea facturarii electronice, reforma managementului achizițiilor, propagarea noțiunii de Smart City și susținerea educației statului român, a funcționarilor și a contribuabililor, în digitalizarea serviciilor publice.

De 5 ani participă în procesul de standardizare pe facturare electronică la nivel european și speră ca în acest an și Guvernul nostru să demareze proiectul de implementare.

Pentru România una dintre mizele introducerii facturii electronice este recuperarea a aproape 10 miliarde de euro pe an care se pierd din cauza fraudei sau a incapacității de colectare la timp a TVA-ului.

Compania pe care o conduce Daniel Homorodean a dezvoltat și prima platformă software din România pentru gestiunea proceselor de achiziție publică, prin care toate instituțiile care o folosesc realizează economii importante de până la 13% din bugetul total alocat achizițiilor.

În plus, antreprenorul oferă și sprijin start-up-urilor românești din IT.

Aflați povestea lui din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Daniel Homorodean
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close