Antena 3 CNN Economic București, capitala europeană a securității cibernetice

București, capitala europeană a securității cibernetice

Automatizare şi revoluţie digitală. COVID-19 a adus, mai mult ca oricând, digitalizarea în ochii publicului larg şi a accelerat adopţia tehnologiilor emergente în domenii diverse ale vieţii de zi cu zi.

București, capitala europeană a securității cibernetice
de Bianca Voinea    |    16 Mai 2021   •   10:00

În plus, România va fi pe harta instituțiilor europene! Țara noastră va găzdui viitorul Centru european în domeniul securității cibernetice, derulând astfel programe în valoare de 2,5 miliarde de euro. Ce beneficii le va aduce românilor acest centru aflaţi din clipul video.

Pacienții în stade terminale, asistați de un robot umanoid capabil să înțeleagă emoțiile 

Roboţii umanoizi, capabili să citească şi să interpreteze emoţiile oamenilor, se vor ocupa de pacienţii cu boli foarte grave. Ca un fel de tratament paleativ, cei cu boli terminale vor fi asistaţi 24 din 24 de ore de roboţii care vor apela în caz de urgenţă fie personalul medical specializat, fie chiar familiile celor internaţi. Mai multe aflaţi din clipul video.

Ce poate învăța Guvernul de la companiile românești cu succes internațional 

Un start-up tech pornit într-un apartament din Bucureşti, s-a listat la New York, pe cea mai puternică bursă din lume. Producătorul de roboţi software a strâns peste 1,3 mld. $ de la investitori la un preţ de 56$ pe acţiune. Ce are de învăţat statul român de la companii precum UiPath, care fac cinste ţării peste hotare, aflaţi din clipul video. 

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close