Antena 3 CNN Economic Constructorii austrieci vor să ne lase autostrăzile în şantier

Constructorii austrieci vor să ne lase autostrăzile în şantier

Constructorii austrieci vor să ne lase autostrăzile în şantier
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Sep 2015   •   09:28

Constructorii străini ameninţă că îşi strâng utilajele şi părăsesc şantierele autostrăzilor. Este cazul austriecilor care lucrează pe autostrada Sebeş-Turda şi care nu şi-au primit banii pentru lucrări. 

 
Mai mult, până acum au muncit pe banii lor şi fără autorizaţie de construcţie.
 
În timp ce şeful Companiei de Autostrăzi nu are nicio explicaţie despre această situaţie, ministrul Transporturilor fuge de întrebări.
 
Constructorii au mai multe contracte semnate cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri. Printre cele mai importante proiecte se numără autostrada Sebeş-Turda care valorează jumătate de miliard de euro şi care ar trebui să fie gata anul viitor. 
 
Oamenii se plâng de faptul că autorităţile nu plătesc la timp şi din martie până acum nu a primit niciun leu pentru lucrări.
 
Situaţia este şi mai gravă în condiţiile în care pe trei din cele patru loturi ale autostrăzii Sebeş-Turda nu există autorizaţii de construcţie. Lucru confirmat chiar de directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.
 
Cu alte cuvinte, constructorii vin cu bani de acasă şi nici nu au autorizaţie de construcţie. Iar ministrul Transporturilor, Iulian Matache, refuză să dea vreo explicaţie despre cum s-a ajuns în această situaţie. 
 
România are aproape 700 de kilometri de autostradă finalizaţi, cei mai puţini din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: constructori autostrazi CNADNR
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close