Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor din seră

3 sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor din seră

Orice persoană care dispune de puțin spațiu în grădină își poate construi o mică seră în care să își cultive diferite plante.

3 sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor din seră
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   17:18

Costurile sunt reduse, iar atât timp cât dedici timp îngrijirii corecte a plantelor din seră, fără dar sau poate recoltele vor fi în fiecare an suficient de generoase încât să îți faci proviziile necesare pentru un an întreg.

Dar cum se îngrijesc corect plantele din sera recent construită? Acesta este subiectul pe care ne propunem să îl abordăm în rândurile următoare. Drept urmare, dacă plănuiești construirea unei sere pentru gradina și îți dorești să te documentezi cât mai bine în prealabil, atunci acest articol reprezintă un bun punct de plecare.

Îngrijirea plantelor din seră se face la fel precum în cazul celor din exterior

Îngrijirea plantelor din interiorul serei nu ar trebui să reprezinte un subiect care să te îngrijoreze. Iar asta deoarece nu este deloc complicată, ci dimpotrivă. Nu vei avea nimic de făcut mai mult decât în cazul plantelor din exterior.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că plantele sunt puse la o distanță corespunzătoare și mai ales că ai ușor acces la ele. Pregătește din timp suportul necesar pentru cățărarea roșiilor, a castraveților și celorlalte plante care au nevie de suport. Apoi, va trebui să îndepărtezi regulat frunzele uscate, buruienile și mai ales să le uzi suficient de des pentru a cunoaște o bună dezvoltare. Nimic mai mult!

Condițiile pe care trebuie să le asiguri plantelor din solar

Cel mai mare avantaj pe care o seră ți-l oferă este faptul că oferă plantelor condiții ideale pentru o dezvoltare rapidă și mai ales sănătoasă. Drept urmare, persoanele care dețin un solar vor obține legume gustoase și sănătoase înaintea celor care au ales să le planteze la exterior. Cu toate acestea, există și anumite intervenții pe care le poți face pentru a asigura condițiile optime pentru dezvoltarea plantelor din solar.

La ora actuală există numeroase sisteme și instalații cu ajutorul poți controla climatul din seră în cele mai mici detalii, iar acestea ar putea reprezenta și pentru tine o soluție pe care să o ai în vedere.

Mai mult decât atât, poți lua în calcul achiziționarea unei sere de pe solarii-izosun.ro iar astfel vei avea un solar de bună calitate, durabil și mai ales ușor de întreținut.

Cum se curăță corect sera

În final, să nu uităm de curățenia pe care trebuie să o faci regulat, un proces absolut esențial în întreținerea unei sere. Ei bine, află că în fiecare an trebui să-ți aloci timp pentru a curăța sera, ceea ce poate însemna curățarea foliei astfel încât lumina să poată pătrunde în solar fără a întâmpina blocaje dar și alte lucrări importante.

În general, această curățare a serei se face în afara perioadei de vegetație, atunci când nu mai ai plante în solar. Îndepărtează plantele uscate, folosește apă caldă pentru a șterge folia sau geamurile din sticlă și chiar vopsește structura solarului, acolo unde este nevoie.

Totodată, acum ar putea fi un moment bun pentru fertilizarea solului folosind desigur produse naturale, așa cum este mranița.

În final, ai mai putea doar să te asiguri că sistemul de irigație este complet funcțional și să faci reparațiile necesare, acolo este cazul. De asemenea, sistemul de ventilare a solarului ar putea avea și el nevoie de anumite lucrări de întreținere, așa cum este ungerea angrenajului.

Toate aceste lucrări de curățare a solarului au rolul de a elimina atât bolile cât și dăunătorii ce s-ar fi putut instala în sera ta peste iarnă.

Pune în practică toate aceste sfaturi și cu siguranță vei reuși să ai grijă în mod corect de sera din grădina ta, iar aceasta te va răsplăti mereu cu plante roditoare, sănătoase și mai ales cu cele mai gustoase legume.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close