Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 soluții pentru eficientizarea costurilor cu livrarea produselor

4 soluții pentru eficientizarea costurilor cu livrarea produselor

Eficientizarea costurilor este una dintre măsurile pe care orice manager trebuie să le aibă în vedere pentru maximizarea profiturilor.

4 soluții pentru eficientizarea costurilor cu livrarea produselor
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   17:04

De asemenea, în perioadele de criză, aceeași măsură ajută compania să se mențină pe linia de plutire și să facă față provocărilor momentului.

În cazul magazinelor online sau al altor firme care trimit comenzi pe adresa clientului, o astfel de preocupare trebuie să existe și în privința costurilor de livrare. În funcție de volumul livrărilor, cheltuielile aferente pot să ajungă la cifre semnificative, așa că implementarea unor soluții de eficientizare devine mai mult decât necesară.

Noi îți arătăm în cele ce urmează care sunt principalele soluții pe care le poți implementa pentru eficientizarea costurilor de livrare.

Apelează la un serviciu de curierat extern

Este mult mia convenabil să lași livrarea produselor în seama unei companii specializate, decât să iei această sarcină pe cont propriu. Înființarea și funcționarea unui serviciu propriu de livrări necesită cheltuieli importante, care pot fi justificate doar de un volum foarte mare de livrări sau de produse de valoare ridicată care necesită condiții speciale de transport.

Un contract cu o firmă specializată de curierat este mult mai convenabil, pentru că vei plăti doar pentru serviciile de livrare, eliminând astfel cheltuielile suplimentare pe care le presupune administrarea unui serviciu propriu de expediție.

Generează automat documentele de transport

Întocmirea documentelor de transport poate să necesite cumulat peste 20 de ore într-o lună, ceea ce înseamnă timp pierdut ce ar fi putut fi gestionat mai eficient.

Din fericire, există metode care te pot ajută să rezolvi mai rapid problema documentelor. Astfel, în loc să apelezi la varianta clasică a completării manuale, creează documente de transport generate automat.

Există companii care oferă soluții în acest sens și poți să apelezi la serviciile lor, mai ales dacă ai propriul departament care se ocupă cu livrările. De asemenea, astfel de servicii sunt extrem de utile firmelor de curierat, care întocmesc zilnic un număr mare de documente de transport.

Oferă mai multe opțiuni de livrare

Dorințele clienților pot fi diferite când vine vorba de modalitatea de livrare și este important să răspunzi oricăreia dintre ele. Spre exemplu, unii clienți doresc să primească livrarea acasă, în timp ce alții preferă să le fie livrate coletele la easy-box sau la un punct fix ship&go. De asemenea, există situații când clienții doresc produsele în regim de urgență, în maxim 24 de ore sau în ziua următoare.

Ținând cont de acestea, este recomandat să ai permanent mai multe opțiuni de livrare, pentru a nu fi nevoit să cauți soluții de ultim moment și nici să te vezi pus în situația de a nu respecta dorința clientului.

Caută cel mai bun raport calitate-preț

Eficientizarea cheltuielilor nu înseamnă alegerea celor mai ieftine servicii, pentru că, de multe ori, o asemenea decizie se poate dovedi total neinspirată. Ce-i drept, contează și tarifele practicate de firmele de curierat însă la fel de importante sunt și serviciile oferite.

Trebuie să ții cont de aria de acoperire, de opțiunile de livrare disponibile, de modalitățile de plată puse la dispoziția clienților și de alte facilități oferite.

Pentru a găsi cea mai bună variantă, trebuie să studiezi mai multe oferte și să faci o comparație, punând in balanță plusurile și minusurile. O analiză foarte exactă poți face apelând la o librărie de curieri care să includă cât mai multe servicii de acest gen din țară. Nu uita că tarifele pot fi negociate în multe cazuri, iar aceasta este o altă metodă de eficientizare a costurilor cu livrarea.

Oricare ar fi soluțiile la care apelezi, nu uita că cea mai importantă este satisfacția clientului. Pentru ca acesta să fie satisfăcut, livrarea trebuie să respecte toate preferințele sale, iar produsele să ajungă la el în cele mai bune condiții și într-un timp cât mai scurt.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close