Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 locuri inedite unde să amplasezi canapeaua

5 locuri inedite unde să amplasezi canapeaua

Designerii de interior se confruntă adeseori cu adevărate provocări când vine vorba de optimizarea spațiului, căutând să obțină amenajări cu adevărat funcționale pentru propunerile lor.

5 locuri inedite unde să amplasezi canapeaua
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2023   •   14:22

Spre norocul și încântarea beneficiarilor, creatorii de mobilier contemporan vin mereu cu obiecte moderne, proiectate special pentru a servi nevoii de versatilitate – cum ar fi canapelele –, iar designerii de interior profită la maxim.

Modelele, dar și materialele de finisaj ale canapelelor disponibile în dimensiuni variate, sunt criteriile de alegere principale raportate la locul unde urmează să fie amplasate; pentru că proiectele pot prevedea locuri dintre cele mai neobișnuite.

V-ați gândit vreodată să amplasați o canapea în baie? Dar în vestibul?

Ei bine, acestea sunt soluții care pot rezolva nevoia unui plus de confort, aducând și o notă de eleganță încăperii.

Vestibulul sau antreul unei locuințe este de regulă un loc eminamente de trecere. Dar, înlocuind omniprezenta bancă, cu o canapea de două locuri, într-o culoare neutră, poate transforma holul de la intrare într-un spațiu în care cei ai casei pot zăbovi pentru a citi, pentru a lucra sau pentru a se odihni, în confortul unei canapele cu stil.

Dormitorul este și el un loc în care o canapea calibrată la dimensiunile ansamblului poate crea un spațiu în plus destinat relaxării sau chiar lucrului remote. Ne amintim cum în perioada panemiei de coronavirus, cei mai mulți am căutat să eficientizăm spațiul din locuință pentru a acomoda un loc confortabil și funcțional pentru instalarea biroului la distanță. O canapea bine aleasă, accesorizată cu suport pentru laptop și sistem de polițe modular, a reprezentat pentru mulți soluția ideală, și a dat tonul unui nou stil de viață.

Canapeaua integrată în zona de dressing se dovedește a fi un obiect extrem de util pentru spațiile generoase. Există multiple moduri de a amenaja camera de dressing (încăperea atașată la dormitorul matrimonial, în care toate lucrurile sunt perfect ordonate): cu sisteme de depozitare dispuse de jur împrejur, pe o singură lungime sau pe două laturi parelele. Dacă spațiul permite, indiferent de stilul de dressing, integrarea unei mini-canapele ori a unei banchete tapițate în stil retro este a biencuvântare mai ales pentru doamnele care se hotărăsc mai greu ce să poarte cu diferite ocazii.

Podul! La îmbinarea dintre acoperiș și pereții exteriori ai unei case se formează un spațiu cu o înălțime mai mică decât statura unui om. Acest lucru face ca spațiul respectiv să rămână neutilizat, ori să fie ocupat cu lucruri nefolositoare. O canapea însă, sau un ansamblu de canapele extensibile asortate poate transforma un pod anost într-un loft cool – un spațiu de entertainment cu masă de biliard sau locul de joacă preferat al copiilor.

Baia!

Am păstrat pentru încheiere acest exemplu de amplasare a canapelei tocmai pentru că este într-adevăr, cireașa de pe tort!

La începutul articolului vorbeam despre dimensiune și material ca fiind criteriile principale de alegere a unei canapele... Dacă ne propunem să o amplasăm în baie, cu atât mai mult! Chiar dacă este spațioasă și ventilată, baia este un mediu în care nivelul de umiditate crește frecvent; din acest motiv, piesele de mobilier recomandate sunt cele din plastic reciclat sau cele tapițate cu textile poliesterice hidrofobe.

Puteți crea în baia dumneavoastră o veritabilă atmosferă de spa, prin adăugarea acestor elemente-surpriză: canapeaua într-o culoare pastel, ghivece cu plante exotice, lumânări parfumate sau potpourri-uri aromate.

Pentru alegerea canapelei ideale pentru spațiul dumneavoastră, vă propunem o colecție variată creată de designerii italieni, dar si idei de amenajări interioare pe rovere.ro și în magazinele Rovere.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close