Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 6 motive să vizitezi Istanbul

6 motive să vizitezi Istanbul

Te pregătești de concediu și cauți destinații turistice unde să găsești natură impresionantă, cultură de top, dar și un pic de aventură, ca să simți că trăiești vacanța la cote maxime

6 motive să vizitezi Istanbul
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:35

 Îți prezentăm în continuare un oraș ce-ți oferă toate acestea și ceva în plus. Iată de ce să vizitezi Istanbul, metropola de la porțile Orientului, ospitalieră și mereu surprinzătoare.

Ajungi ușor și rapid la Istanbul, cu avion, tren sau mașină

Un motiv excelent să alegi Istanbul pentru următorul tău concediu este apropierea de România. În nici două ore de zbor ajungi pe malul Bosforului, gata să bei un ceai fierbinte sau un ayran răcoros. Ai bilete de avion din Bucureşti către Istanbul la tarife avantajoase, așa că tot ce ai de făcut este să te lași purtat pe covorul fermecat al vacanței și să pleci către est.

Ai la dispoziție și varianta cu trenul sau poți să te urci la volan și să mergi către Istanbul prin Bulgaria. Dacă pleci din București, în mai puțin de 10 ore ești la destinație. 

Vizitezi monumente și locuri unde s-a scris istoria lumii

Întâlnirea cu metropola turcă reprezintă ocazia de a vizita monumente iconice ale istoriei și culturii universale. Aici, la Constantinopol, cum i se spunea în trecut Istanbulului, s-a creat din cenușa imperiilor un oraș unic, leagăn al civilizațiilor și religiilor.

Te așteaptă Hagia Sophia, maiestuoasă și semeață, Moscheea Albastră, Basilica Cisterna, Apeductul Valens, Podul și Turnul Galata, Moscheea Suleymaniye, Biserica bizantină Chora, zidurile lui Theodosius, Muzeul de arheologie, Muzeul de Artă Islamică, Muzeul Mozaicurilor.

Pătrunzi în atmosfera tainică de la curtea sultanilor otomani 

Istanbul este orașul legendar al sultanilor, de aceea găsești aici cele mai frumoase palate otomane, cu străluciri și taine ce amintesc de atmosfera basmelor din O mie și una de nopți. 

Poți vizita Palatul Topkapi, construit în stil tradițional, cu dimensiuni impresionante și un adevărat labirint de camere, coridoare, curți interioare și grădini. Te așteaptă și Palatul Dolmabahce, de inspirație europeană, ce aduce stilului renascentist strălucirea orientală, cu elemente baroce și rococo.

Te plimbi pe Bosfor, pe insule, la Marea Neagră și Marea Marmara

Una dintre marile bucurii pe care le ai ca turist în Istanbul o reprezintă senzația că ești înconjurat de valurile mării, ca într-o stațiune pe litoral. Atmosfera marină a metropolei este senzațională, și poți s-o trăiești din plin în croaziere pe Bosfor, excursii pe insule, escapade pe plajele de la Marea Neagră și Marea Marmara. O călătorie cu vaporul în larg, după lăsarea nopții, sub podurile luminate feeric este una dintre experiențele turistice pe care doar Istanbul ți le poate oferi.

Cutreieri prin Marele Bazar, destinația ideală de shopping pentru toate vârstele

Orașul sultanilor este și o excelentă destinație de shopping. Poți petrece zile întregi în Marele Bazar, unde te întâmpină peste 4000 de magazine cu o uimitoare varietate de articole de lux, bijuterii, haine, accesorii vestimentare, mii de obiecte mari și mici pe care le cumperi după tocmeli amuzante cu negustorii care îți oferă ceai și curmale.

Mirodenii, dulciuri, cofeturi, mătăsuri fine, suveniruri de artă orientală - găsești tot ce vrei în acest oraș al cumpărăturilor, cum mai este denumit bazarul din Stambul.

Ai întâlnire cu gastronomia turcească, una dintre cele mai bune din lume 

Un motiv bun să mergi la Istanbul este întâlnirea cu preparatele culinare turcești, care te vor cuceri prin savoare și finețe. Deja te-ai obișnuit cu kebaburi, baclavale și cataif, dar este cu totul altceva atunci când sunt preparate în mod tradițional, cu secrete bine păstrate de la o generație la alta.

Pește proaspăt fript pe malul apei, simiți calzi cu susan, cafea la nisip, cărnuri și legume preparate în fel și chip - o masă la Istanbul reprezintă un festival de arome, ce durează ore în șir, iar deserturile sunt epice: fructe confiate, sarailii, dondurma, șerbeturi, budinci cu lapte și mirodenii.

Alege să mergi la Istanbul în următoarea ta vacanță, ca să petreci zile de vis alături de familie și prieteni, într-un oraș ce te va face să te simți ca un adevărat sultan!

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close