Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Anvelopele 205 55 r16, cum le alegem pentru drumuri bune iarna

Anvelopele 205 55 r16, cum le alegem pentru drumuri bune iarna

De cele mai multe ori, anvelopele nu sunt considerate de către șoferi atât de importante precum sunt. Cu toate acestea, un set potrivit de anvelope și de calitate superioară, ne ajută să ne deplasăm în siguranță, pe orice sector de drum pe care este nevoie să ne deplasăm.

Anvelopele 205 55 r16, cum le alegem pentru drumuri bune iarna
de Georgiana Adam    |    30 Sep 2022   •   13:12

În alegerea anvelopelor este nevoie să acordăm o atenție deosebită, cu atât mai mult când alegem anvelope iarna. Este bine cunoscut faptul că anvelopele sunt singura componentă a mașinii care intră în mod direct în contact cu carosabilul. Tocmai de aceea, este foarte important să alegem doar anvelope de calitate, care să ne ofere siguranță și condiții superioare de călătorie.

Unul dintre modelele recomandate este de cauciucuri iarnă 205 55 r16. Însă cum știm că acestea sunt potrivite mașinii pe care o conducem? Este simplu, întrucât în cartea tehnică a mașinii este notat tipul de anvelope de care avem nevoie, așadar, trebuie doar să ne asigurăm că acestea sunt trecute în cartea tehnică.

Cum ne dăm seama că avem nevoie de anvelope 205 55 r16?

Primul indicator pentru a alege corect anvelope 205 55 r16 iarna, cât și în sezonul cald, este dimensiunea anvelopelor. Pentru a ne asigura că respectăm îndrumările și reglementările legale, trebuie să folosim anvelope potrivite, nu mai mici sau mai mari. Adesea, din dorința ca mașina să arate cât mai bine sau să fie cât mai puternică, se poate apela la anvelope mai mari, cu un aspect mai robust. Însă acest lucru nu este și potrivit de multe ori.

Un set de anvelope de dimensiuni mai mari față de cele înscrise în cartea tehnică ne afectează performanța mașinii, în mod negativ. Pentru a fi așadar siguri că avem nevoie de anvelope 205 55 r16, trebuie să ne asigurăm că mașina noastră are nevoie de anvelope cu următoarele caracteristici:

  • lățime a anvelopei sau a secțiunii de 205 mm, atunci când este montată corect;

  • raportul de înălțime este de 55%;

  • anvelopa are o construcție radială, notată cu R, ceea ce înseamnă că are firele realizate din pliuri extinse, până la talon, fire dispuse în unghiuri de 90 grade;

  • diametrul interior al anvelopei este de 16 inch, fiind suprafața pe care se poate monta janta.

Un alt indicator de importanță când alegem anvelope iarna 205 55 r16 este indicele de viteză. Cu atât mai mult, important în sezonul rece. Atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau cu gheață, polei, ne poate fi imposibil să circulăm cu o viteză mare, recomandat fiind să acordăm atenție drumului și să ne adaptăm lui.

Cu toate acestea, acolo unde drumurile ne permit, mașina poate circula și cu viteză. Vorbim aici despre autostrăzi, drumuri express și alte sectoare de drum care permit o anumită viteză. În astfel de cazuri, trebuie să ne asigurăm că alegem anvelope cu indicele de viteză adecvat.

Un indice de viteză mai mic sau mai mare poate de asemenea să ne afecteze în mod negativ. Anvelopele trebuie să facă față drumului la limitele de viteză impuse, atât atunci când mașina este liberă, cât și atunci când este încărcată la capacitate maximă cu bagaje sau pasageri.

De asemenea, atunci când alegem anvelope 205 55 r16 iarna, trebuie să ne asigurăm că au o clasă de eficiență superioară. Anvelopele cu o clasă superioară de eficiență ne ajută să obținem aderență pe asfaltul ud, de la topirea zăpezilor, fie pe cel acoperit de zăpadă, gheață, polei. Aderența este reprezentată de distanța de frânare, iar cu atât mai mult în sezonul rece, când vremea este imprevizibilă și traficul influențat de acest factor, avem nevoie de rezultate cât mai bune.

Anvelopele de iarnă au rolul de a ne proteja ca pasageri și de a ne proteja și mașina de drumurile grele, asigurând totodată confort. Achiziția de anvelope este o investiție, iar din acest motiv, atunci când le alegem nu trebuie să ținem cont doar de costul lor, ci și de avantajele pe care le oferă.

Pe anvelope-discount.ro găsim anvelope 205 55 r16 de la numeroși furnizori, iar pentru informații suplimentare echipa de specialiști ne stă la dispoziție cu sfaturi utile în ceea ce privește tipul de anvelope, cât și modul lor de utilizare

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close