Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Balerinii sunt răi pentru picioarele femeilor? Miturile sunt demontate

Balerinii sunt răi pentru picioarele femeilor? Miturile sunt demontate

Pantofii stiletto, sandalele cu toc înalt sunt tipuri de încălţăminte populare dar foarte controversate. Se spun multe şi despre balerini, despre acești pantofii uşori cu talpă plată pe care multe femei şi tinere îi adoră. Se zice că ar deforma picioarele, că ar produce dureri de spate, că ar afecta sănătatea oaselor picioarelor sau că ar afecta mersul și postura.

Balerinii sunt răi pentru picioarele femeilor? Miturile sunt demontate
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2021   •   17:21

Greşit ne spun specialiștii! Balerinii, corect selectați şi purtați sunt articole confortabile şi în tendinţe, care susţin sănatatea şi ajută la realizarea unor outfituri incendiare. Din varii motive balerinii par să fi primit etichete nemeritate, aşa că vom încerca să demontăm miturile despre aceştia!

Afectează balerinii postura?

Mulți au impresia greşită că balerinii ar afecta postura, greșit ne atrag atenția specialiștii! Musculatura spatelui este influențată de obiceiuri, de numărul de ore de sport realizate săptămânal şi se presiunea pe care fiecare femeie o poartă pe umeri sau în spate, nici de cum de balerini. Aceste articole de încălţăminte sunt ideale pentru oraș şi pot fi purtate în special pentru drumuri lungi şi stat în picioare multe ore. 

Făcând o căutare simple, poţi găsi balerini pe answear.ro de diferite tipuri, de la modele cu tălpi plastice, la cele cu tălpi rigide sau variantele cu toc mic şi vârf ascuţit. Astfel de modele nu doar că sporesc confortul personal dar sunt şi soluțiile ideale pentru ţinute casual urbane deosebite. 

Balerinii strică mersul

Un alt mit legat de balerini este că aceștia ar strica mersul. Este adevărat, că sunt anumite tipuri de încălţăminte care ar afecta mersul, însă nu despre balerini este vorba, ci despre şlapi. Șlapii datorită construcției pe care o au forțează purtătoarea să îşi târâie picioarele, deci mersul nu se mai realizează prin păşire. Acest tip de mers, pe termen lung influenţează mersul, însă trebuie să ţinem cont că șlapii sunt purtaţi ocazional, preponderent la plajă sau piscină, deci purtarea lor nu ar trebuie să influenţeze modul de a păși. Vorbind de balerini, aceştia clar nu pot fi târâţi! Construcția lor permite realizarea corectă a paşilor, deci nu purtarea lor afectează mersul.

Afectează sănătatea tendoanelor şi a muşchilor picioarelor

Un alt mit legat de purtarea balerinilor este ține de faptul că ar afecta sănătatea tendoanelor, a muşchilor gambei şi a călcâielor şi că în timp ar produce artrită sau ar slăbi musculatura. Informații total greșite susțin specialiștii. Artrita este o afecţiune care se poate instala natural, odată cu înaintarea în vârstă, dar poate fi declanșată de anumite viroze sau infecții bacteriene, de altfel boala este specifică sportivilor şi a persoanelor care fac efort fizic intens. Trebuie să recunoaştem că balerinii sunt articolele de încălţăminte care permit picioarelor să îşi păstreze poziția firească şi nu pun presiune pe articulații, deci nu au cum să fie cauza pentru artrită. 

Nici musculatura gambei nu este afectată de purtarea balerinilor. Această încălţăminte permite utilizatorilor să păstreze o poziție cât mai naturală a picioarelor, este comodă, confortabilă şi sunt foarte variată ca design, materiale şi aspect. Pot fi găsite, cu ușurință, soluții potrivite pentru fiecare stil în categoria balerini damă sau pot fi selectate variantele preferate de șlapi şi sandale de pe https://answear.ro/k/femei/incaltaminte/papuci-si-sandale/slapi. Indiferent de opţiune, bucuria de a purta încălţăminte comodă şi în tendințe este aceiași!

×
Subiecte în articol: balerini picioare muschi tendoane
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close