Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Camere termoviziune și Night Vision - care sunt caracteristicile unor echipamente eficiente?

Camere termoviziune și Night Vision - care sunt caracteristicile unor echipamente eficiente?

Camerele cu termoviziune şi dispozitivele Night Vision sunt adesea confundate, deoarece principiile cu ajutorul cărora funcţionează sunt asemănătoare.

Camere termoviziune și Night Vision - care sunt caracteristicile unor echipamente eficiente?
Sursa foto: Raimundo79 / Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   13:55

Cele două dispozitive sunt foarte utile şi pot fi folosite în diferite domenii, de la asigurarea pazei şi protecţiei proprietăţilor până la vânătoare, drumeţii sau activităţi ce au ca menire salvarea de vieţi (salvamont, de exemplu).

Tocmai datorită faptului că utilitatea camerelor cu termoviziune şi a celor Night Vision a crescut şi au fost introduse cu brio în tot felul de domenii de activitate, acestea sunt la mare căutare în acest moment. 

În cele ce urmează, vă vom enunţa caracteristicile unor echipamente eficiente ca Night Vision şi camerele cu termoviziune.

Camera cu termoviziune

Camera cu termoviziune măsoară radiaţiile infraroşii emise de vieţuitoare sau obiecte, diferenţiind locaţiile reci de cele calde. 

Camerele cu termoviziune se utilizează în domenii diferite, de la construcţii până la vânătoare, fiind eficiente pe timp de noapte. Alegerea unei astfel de camera depinde de necesităţile dumneavoastră şi domeniul pe care îl profesaţi. Pentru o acurateţe cât mai mare, se recomadă camerele cu termoviziune profesionale, care recunosc şi identifică diferenţele de temperatură de la o distanţă foarte mare.

Night Vision

Night Vision, sau vederea nocturnă, funcţionează pe un principiu similar ca dispozitivul prezentat anterior. Ledurile infraroşii aflate în componenţa vederii nocturne permit preluarea de imagini în condiţii de vizibilitate extrem de scăzută. Imaginea redată va fi în alb-negru sau verzuie. 

Un Night Vision va fi folosit în multe domenii, de la pază până la vânătoare, drumeţii, etc. Fiind un dispozitiv foarte util, alegerea sa ţine de specificaţii, mai exact depinde foarte mult în ce domeniu doriţi să vă fie de ajutor acesta. 

Considerăm că aceste două echipamente sunt foarte utile oricărei persoane şi că reprezintă opţiuni salvatoare atunci când vâ aflaţi într-o situaţie neprevăzută. Fie că doriţi să vă protejaţi proprietăţile de hoţi, fie că sunteţi un vânător pasionat sau pur şi simplu un amator de drumeţii, camera cu termoviziune şi vederea nocturnă sunt două accesorii de care nu trebuie să vă lipsiţi! Nu uitaţi că siguranţa dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna primordială, să nu faceţi rabat de la acest lucru! 

Pentru a face comparaţii între produse sau pur şi simplu pentru a afla care sunt cele mai bune, din orice domeniu de activitate, accesaţi produse de calitate. Veţi afla orice informaţie dorită printr-un singur click!

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close