Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care este cea mai sănătoasă hrană pentru câine

Care este cea mai sănătoasă hrană pentru câine

Hrana, odihna și apa sunt esențiale pentru buna dezvoltare a câinelui tău. Tocmai de aceea, este responsabilitatea ta să îi asiguri un adăpost călduros, dar și o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale.

Care este cea mai sănătoasă hrană pentru câine
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   15:49

Deși pe piață există sute de sortimente de produse pentru câini, iată care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont pentru a alege cea mai sănătoasă hrană pentru câinele tău.

Alege o hrană premium 

În general, produsele premium pentru câini conțin ingrediente de cea mai bună calitate, așa că dacă vrei să îi oferi animalului tău de companie o hrană sănătoasă, poți opta pentru un astfel de sortiment. În general, produsele premium conțin un procent ridicat de carne, de cea mai bună calitate, dar și un mix de vitamine, proteine și grăsimi esențiale pentru buna dezvoltare a câinelui tău. În plus, acum există sortimente de hrană care nu conțin gluten, așa că dacă ai un animal de companie sensibil, poți alege pentru el o astfel de hrană. Spre deosebire de hrana premium, cea economică nu conține deloc carne, fiind bazată pe înlocuitori. În timp, acest lucru poate duce la apariția alergiilor, a cancerului sau a bolilor digestive.

Verifică eticheta produselor

Dacă vrei să alegi cea mai bună hrană pentru câinele tău, ar fi indicat să verifici întotdeauna cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi. Anumiți producători apelează la diverse tehnici de marketing pentru a atrage atenția clienților, folosind diferite ingrediente în titlu, cum ar fi „somon” sau „brânză”. Însă, de multe ori produsele respective au în compoziția lor doar 3% somon. Tocmai de aceea, este esențial să citești cu atenția eticheta produsului pentru a te asigura că alegi o hrană de calitate, cu ingrediente sănătoase pentru câinele tău.

Alege o hrană bogată în nutrienții necesari

Caută alimente care să fie bogate în nutrienți, proteine, vitamine și minerale, așa cum este hrana Royal Canin pentru câinele tău. Proteinele sunt cei mai importanți macronutrienți, care oferă organismului un plus de energie. În plus, proteinele sunt esențiale pentru buna dezvoltare a părului, pielii, musculaturii și a danturii, dar și pentru menținerea echilibrului hormonal. În general, proteinele animale se găsesc în ouă, pește și carne, iar cele vegetale în fasole și linte. Așa că atunci când alegi hrana pentru câinele tău, optează pentru o hrană bogată în proteine, care să îl ajute pe animalul tău de companie să se dezvolte sănătos. 

De asemenea, poți completa alimentația câinelui tău cu suplimente alimentare care conțin grăsimi naturale, acestea fiind o bună sursă de energie pentru organismul animalului tău de companie. În plus, grăsimile ajută la buna absorbție a vitaminelor și protejează organele interne. Alege produse care să conțină Omega 3 și Omega 6, însă nu îi oferi câinelui tău o cantitate prea mare de grăsimi, pentru că acest lucru poate duce la apariția pancreatitei sau a altor afecțiuni intestinale.

Oferă-I alimente sănătoase

Câinii au nevoie de proteină animală, așa că poți include în dieta animalului tău de companie bucăți mici de carne de pui, vită sau pește, gătite în prealabil, fără sare sau piper. De asemenea, îi poți oferi din când în când și legume proaspete sau fierte, cum ar fi morcovi, mazăre, ovăz, broccoli și cartofi dulci. Iar pentru gustări, poți include în bolul lui și cubulețe de mere, cocos, mango, ananas, pepene sau migdale. 

În general, câinii sunt extrem de curioși și pofticioși, însă ar trebui să fii extrem de strict cu dieta câinelui tău. Evită să îi oferi alimente care îi pot face rău, precum ciocolata, usturoiul, strugurii, avocado, cafea, lămâie sau ceapă.

Așadar, o hrană sănătoasă pentru câinele tău este compusă din ingrediente de calitate superioară, bogate în proteine, vitamine și minerale. Iar pentru a alege cea mai bună mâncare pentru animalul tău de companie, ar trebui să citești cu atenție etichetele produselor și să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close