Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Căzi freestanding - tendințe și avantaje

Căzi freestanding - tendințe și avantaje

Când ai de gând să reconstruiești, să renovezi sau să (re)decorezi baia ta, există adesea o mare întrebare: vrei sau nu o cadă în baia ta?

Căzi freestanding - tendințe și avantaje
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2022   •   14:25

Astăzi există și o a doua întrebare: dacă vrei o cadă, va fi o cadă freestanding sau încorporată?

Căzile freestanding sunt o nouă tendință în lumea băii, o tendință care îți poate face baia să arate grozav. Prin urmare, citește mai multe despre beneficiile unei căzi freestanding.

Cada freestanding

Baia ta va avea o notă clasică și atemporală cu cada de baie modernă de sine stătătoare. Băile independente există încă din Evul Mediu. Dar astăzi, acestea nu mai sunt băile ruginite din trecut. De fapt, cu cât cada de baie independentă devine mai populară, cu atât există mai multe variante în magazin.

În momentul de față, cu căzile freestanding, ai de ales dintr-un sortiment impresionant, de diferite dimensiuni și forme.

Înainte de a compara diferitele tipuri de căzi freestanding, mai întâi dorești să știi dacă o cadă freestanding este potrivită pentru baia ta. Din păcate, ai nevoie de puțin mai mult spațiu pentru o cadă freestanding decât pentru o cadă standard, iar dacă e vorba de o cada freestanding la perete, nu este nevoie de atât de mult spațiu suplimentar.

Poți avea o cadă freestanding pe care o poți plimba pe toate părțile sau poți alege una ușor în lateral, dar unde să se potrivească mai ales în față. În acest caz, nu ai nevoie de atât de mult spațiu suplimentar.

Diferite căzi freestanding

După cum am menționat mai sus, gama de căzi freestanding se extinde. Deci ai de ales între căzi de diferite dimensiuni. Mare, mică, rotundă, pătrată, dreptunghiulară... Orice îți poți imagina. În plus, există băi cu accesorii de lux. Gândește-te la un mic suport frumos pentru gât sau spate, dar și la masaj.

Ești destul de înalt sau vrei să te bucuri cât mai mult posibil de stat întins sub apă? Atunci poți opta pentru o baie mai adâncă.

Când vine vorba de forma căzii freestanding de baie, ai și o mulțime modele la alegere. În special în creațiile „de designer”, căzi speciale sunt acum realizate cu, de exemplu, colțuri „oblice” sau altă notă creativă. Cada rotundă sau ovală rămâne favorită, deși o baie alungită și/sau dreptunghiulară câștigă și ea popularitate.

În cele din urmă, poți opta și pentru cada tradițională de sine stătătoare cu picioare cu gheare în partea de jos. Atunci când alegi cada freestanding, ia în considerare aspectul și suprafața băii tale, atât din punct de vedere al formei, cât și al dimensiunii.

Instalarea unei căzi freestanding

Te-ai hotărât și se potrivește o cadă freestanding în baia ta? Prin urmare, este important să instalezi corect cada de baie. Putem fi scurți în această privință: lasă un profesionist să se ocupe de asta în prealabil.

Mai ales când vine vorva de robinet pentru alimentarea cu apă (și în cazul unor băi freestanding: electricitate pentru funcția jacuzzi), este mai înțelept să nu o faci singur și să apelezi la un specialist.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close