Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce înseamnă grija de sine atunci când sunteți proaspătă mămică

Ce înseamnă grija de sine atunci când sunteți proaspătă mămică

După venirea pe lume a bebelușului, proaspetele mămici pășesc într-un nou capitol al vieții lor.

Ce înseamnă grija de sine atunci când sunteți proaspătă mămică
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2023   •   11:36

Prima parte a acestui capitol este perioada de maternitate, care înseamnă mai puține ore de somn, alăptare, mai puțin timp pentru propria persoană, dar și griji și stres. Cu atât mai important în această perioadă este ca mămicile să aibă cât mai multă grijă de sine, altfel fiecare zi poate fi mult prea copleșitoare și epuizantă.

Maternitatea ar trebui să fie o perioadă cu foarte multă fericire, împlinire și magie, însă epuizarea, oboseala și stresul pot tulbura bucuria de a fi alături la fiecare pas de nou-născut.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a avea grijă de sine în primele săptămâni și luni de maternitate:

Prioritizați un regim alimentar sănătos

Nutriția este vitală pentru o mamă care alăptează. Prin urmare, aveți grijă să vă încărcați frigiderul, congelatorul și cămara cu alimente, ingrediente și gustări sănătoase. Înainte de venirea pe lume a bebelușului, faceți cumpărături și asigurați-vă că vă aprovizionați cât pentru câteva săptămâni. Va fi foarte confortabil să aveți la îndemână gustări sănătoase atunci când alăptați și atunci când cineva vă întreabă dacă vă poate aduce ceva de la bucătărie. Pentru o proaspătă mamă care alăptează, gustările cele mai prietenoase pot include nuci, caju, migdale, biscuiți digestivi, sărățele, dar și ovăz instant sau fructe deshidratate. Țineți cont și de indiciile pe care vi le oferă bebelușul atunci când vă alegeți mâncărurile și gustările.

Găsiți timp să faceți duș în fiecare zi

Zi de zi, ar trebui să vă bucurați măcar de o oră de liniște, fără bebeluș, fără telefon și fără alte treburi pe care trebuie să le rezolvați. Poate fi dimineața devreme sau după cină. Ascultați muzica preferată sau un podcast, aprindeți o lumânare, bucurați-vă de un nou gel de duș sau de o mască de față. Accesați https://www.bebeprice.ro/camasi-alaptare pentru a găsi îmbrăcăminte confortabilă pentru alăptat care încurajează această rutină zilnică.

Nu subestimați importanța hidratării

În perioada alăptării care se poate extinde și mult după ce bebelușul începe etapa diversificării alimentare, este esențial să vă hidratați corespunzător. În sezonul cald, aportul de lichide ar trebui să depășească 2 litri de apă pe zi. Purtați mereu în geantă o sticlă de apă și asigurați-vă că acasă puteți bea întotdeauna apă purificată. De asemenea, seara, înainte de a merge la culcare, puneți pe noptieră o sticlă sau un pahar cu apă proaspătă.

Puneți accentul pe nevoia de relaxare

Indiferent că e zi sau noapte, momentul alăptării ar trebui să fie cât mai confortabil cu putință. Colaborați cu partenerul de viață pentru a vă ajuta la rezolvarea sarcinilor domestice și pentru a vă permite să vă relaxați. Pentru ca alăptarea în timpul nopții să fie cât mai puțin deranjantă, purtați o cămașă pentru alăptare, țineți la îndemână o sticlă de apă și toate articolele necesare pentru alăptat și obișnuiți-vă să dormiți cu o lumină de veghe. Cu cât alăptarea este mai confortabilă, cu atât mai ușor vă veți întoarce la culcare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Floreasca
x close