Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce poate afecta costul unei case pe structură metalică: ghidul complet

Ce poate afecta costul unei case pe structură metalică: ghidul complet

Structurile clădirilor caracterizate de un nivel ridicat de fiabilitate sunt în mod tradițional realizate din metal.

Ce poate afecta costul unei case pe structură metalică: ghidul complet
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   17:12

Structurile clădirilor caracterizate de un nivel ridicat de fiabilitate sunt în mod tradițional realizate din metal. Ele sunt destul de diverse, astfel încât tarifele pentru fabricarea și instalarea structurilor metalice pot varia semnificativ.

Calculele prețurilor finale, specificate în lista de prețuri se bazează pe o serie de factori, fiecare dintre aceștia trebuind să fie luat în considerare. În același timp, montarea structurilor din elemente metalice rămâne una dintre cele mai ieftine metode de construcție.

Ce factori influențează prețul?

Unii dintre principalii factori de stabilire a prețurilor la case pe structura metalica includ:

  • Cheltuieli de proiectare;
  • Prețurile pentru materiale prelucrate (profile) din tipul de metal necesar, materiale consumabile;
  • Cantitatea necesară de materiale și consumabile;
  • Complexitatea asamblării;
  • Transport, lucrări de încărcare-descărcare, asamblare la locul de construcție

 În consecință, este imposibil să se dea un preț final pentru instalarea structurilor metalice fără a avea un proiect cu calcule precise în mână.

Proiectul

Proiectarea este un element important în estimarea costurilor totale, constituind baza pentru rezistența și calitatea produsului finit. Calcularea corectă a proporțiilor unei case structura metalica pe baza sarcinii de proiectare este un obiectiv care poate fi îndeplinit doar de un inginer calificat și experimentat. În consecință, estimările pentru fabricare și instalare includ în mod necesar costurile de manoperă pentru proiectant.

Costul unui set de documentație de proiectare pentru o casa structura metalica este alcătuit din alți câțiva factori. Este vorba de zona obiectului, de particularitățile condițiilor geografice ale regiunii și altele. Prima etapă a oricărui proiect este detalierea structurilor.

Clientul poate economisi la proiectare doar atunci când este vorba de proiecte gata făcute de obiecte standard mici (garaje și obiecte similare), în orice alt caz se pregătește un proiect individual.

Prin studierea proiectului, clientul poate înțelege ce componente alcătuiesc bugetul total al viitoarei lucrări:

- aproximativ 60 de procente reprezintă costul materialelor;

- aproximativ 20 de procente pentru producție;

- aproximativ 10% pentru instalare;

- restul costurilor sunt costurile de transport și de proiectare.

Procesul de fabricație

Înainte de a începe fabricarea oricărui tip de casa pe structura metalica, compania achiziționează materialele necesare. De cele mai multe ori, proiectul necesită profile de oțel standard, dar în unele cazuri este necesar să se achiziționeze un anumit tip de material, care este mai scump.

Este dificil de știut dinainte cu exactitate cât de mult vor crește costurile, deoarece costul materialelor nestandardizate depinde de caracteristicile oțelului din care este fabricat profilul și de parametrii profilului în sine. Pentru a economisi bani pe materiale nestandardizate, clientul ar trebui să precizeze standardizarea maximă a proiectului în cerințele din faza de proiectare.

O mare influență asupra costurilor în procesul de producție îl are echipamentului tehnic al întreprinderii, capacitatea de producție și tehnologia aplicată. Prețurile pentru construcțiile finite includ costurile controlului intermediar al calității, protecției corespunzătoare împotriva coroziunii, protecției împotriva incendiilor, alte tipuri de acoperiri, ambalării și manipulării.

Lucrări de instalare

Aici joacă un rol exclusiv factorul individual.

Calculul ia în considerare:

  • Locația administrativă și geografică a obiectului construcției
  • Urgența lucrărilor
  • Disponibilitatea căilor de acces
  • Disponibilitatea de cazare pentru angajații antreprenorului
  • Disponibilitatea ramurilor de alimentare cu energie electrică, gaz, apă
  • Disponibilitatea mijloacelor de automatizare a forței de muncă
  • Complexitatea directă a instalației
  • Calificarea angajaților care execută lucrările de instalare

La fel ca în toate etapele anterioare, economisirea de bani în etapa de instalare este nepotrivită și poate afecta în mod negativ rezistența finală a structurii și capacitatea acesteia de a-și îndeplini pe deplin scopul.

Singura opțiune pentru a optimiza costurile este să apelezi la serviciile unei companii specializate care dispune de specialiști calificați și de arsenalul necesar de mijloace tehnice. În acest caz, costurile inițiale ale clientului vor crește probabil, dar vor fi justificate de absența riscurilor datorate unei instalații de proastă calitate.

Pe măsură ce am analizat factorii de preț pentru o casă pe structură metalică, putem concluziona că alegerea acestui tip de construcție poate aduce beneficii semnificative, atât în ceea ce privește economiile financiare, cât și durabilitatea.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close