Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce să porți când alergi și cum alegi echipamentul potrivit

Ce să porți când alergi și cum alegi echipamentul potrivit

Mișcarea pe care o realizezi în timpul alergatului trebuie să asigure confort, viteză și mobilitate, de aceea, echipamentul sportiv este esențial pentru atingerea acestor beneficii.

Ce să porți când alergi și cum alegi echipamentul potrivit
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2022   •   14:08

În lipsa unor haine și a unor pantofi sport cu funcții adaptate pentru specificul acestei activități fizice, alergătorii nu doar ca se confruntă cu dificultăți în atingerea obiectivelor, dar pot renunța și mult mai ușor la ideea de a face jogging. 

Ai puțină experiență pe traseele de alergare, însă vrei să te bucuri din plin de farmecul acestui sport în aer liber? Începe cu achiziționarea echipamentului corect: 

Ce să porți atunci când alergi? 

Poartă îmbrăcăminte de alergare ce îți permite să te bucuri de confort termic, indiferent de vreme (temperaturi medii, căderi de precipitații, schimbări meteo bruște etc). De asemenea, alege soluții vestimentare a căror material se usucă rapid, fără a genera disconfort. 

Poartă piese de echipament ce asigură un nivel de mobilitate ridicat, astfel încât să execuți mișcările corect și complet, indiferent de tipul de alergare pe care îl practici: sprint, curse cu obstacole, sesiuni de antrenament pe teren alunecos, ori la niveluri de înclinație variate. 

Poartă haine cu un număr redus de cusături, astfel încât acestea să nu cauzeze iritații la nivel cutanat. Totodată, alege doar acele elemente din echipamentul pentru alergare ce pot rezista în timp la tensionări de intensitate ridicată, precum și la spălări multiple. 

Poartă adidași de alergare confortabili și stabili, a căror talpă se poate adapta cadrului în care tu practici acest sport - aleile din parc, poteci de munte, pista de atletism indoor, banda pentru alergare de acasă etc 

Poartă accesorii de alergare potrivite, ce simplifică întreaga dinamică a acestei activități fizice. În această categorie de produse pot fi incluse: device-uri pentru monitorizarea performanței, soluții pentru depozitarea obiectelor personale (ex: veste si rucsaci de alergare), recipiente smart pentru o hidratare facilă samd 

Cum alegi echipamentul potrivit?

Suprafața pe care alergi reprezintă principalul criteriu de alegere a acestui tip de încălțăminte. Alergi pe ciment sau pe bandă cardio? Mizează pe adidași sport cu talpă moale, din spumă, ce poate reduce șocurile transmise articulațiilor, la impactul cu solul. 

Alergi pe teren cu pietriș, rădăcini de copac, iarbă umedă și bălți cu noroi? Ai nevoie de o încălțăminte pentru alergare pe suprafață trail, cu o talpă ce asigură o foarte bună aderență, precum și un nivel de stabilitate excelent. 

Indiferent de tipul pantofilor sport, asigură-te ca modelul achiziționat este realizat dintr-un material respirabil, ce contribuie la o aerisire optimă a piciorului, minimizându-se astfel riscului de supraîncălzire. Alege o pereche a cărei măsură este cu 0.5 cm mai mare decât cea pe care o porți în mod normal, deoarece picioarele se umflă de la efortul depus. 

În privința hainelor pentru alergare, optează pentru soluții din materiale sintetice, precum poliesterul sau nylonul. Se usucă foarte repede, așadar, nu trebuie să stai cu o bluză sau cu un tricou ce reține transpirația pentru mult timp, accentuând astfel senzația de frig. 

De asemenea, aceste haine sunt deosebit de rezistente și oferă un confort termic sporit, indiferent de vreme. Pe timp de iarnă, alege să te îmbraci conform regulii celor 3 straturi, pentru a putea beneficia de confort termic și impermeabilitate. În cazul variațiilor de temperatură, poți adăuga sau poți renunța la unul dintre straturi, continuând apoi mișcarea. 

De unde îl poți achiziționa?

Poți comanda echipament pentru alergare atât din magazine fizice, cât și online, în funcție de disponibilitate, bugetul de care dispui, timpul avut la dispoziție pentru a realiza o astfel de achiziție, percepția față de anumite branduri, dorința de a alege pe baza informării corecte. 

Citește cu atenție cat mai multe informații tehnice despre produsele pe care ai de gând să le adaugi în coșul de cumpărături, astfel încât să știi că îndeplinesc cerințele pe care le-am analizat astăzi împreună. 

Reține că alergatul este un sport pe care îl poți practica indiferent de vreme, atât timp cât porți echipamentul potrivit pentru contextul respectiv. Așadar, fă alegeri inspirate și include această activitate fizică dinamică în programul tău săptămânal. 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close