Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Achiziționează convertizoare de frecvență si motoare electrice de cea mai bună calitate la prețuri competitive!

Achiziționează convertizoare de frecvență si motoare electrice de cea mai bună calitate la prețuri competitive!

Haideți să aflăm astăzi împreuna ce este un convertizor de frecvență, la ce ne ajută si ce beneficii are. Un convertizor de frecvență așa cum, cunoscătorii știu, este un dispozitiv de conversie a puterii.

Achiziționează convertizoare de frecvență si motoare electrice de cea mai bună calitate la prețuri competitive!
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2021   •   11:20

Convertizorul de frecvență convertește o putere de undă sinusoidală de bază cu frecvență fixă, într-o ieșire cu frecvență si tensiune variabilă, utilizată pentru controlul vitezei motoarelor cu inducție. De ce să folosiți un convertizor de frecvență? Funcția principală a unui convertizor de frecvență în aplicațiile acvatice este de a asigura economii de energie. Prin controlul vitezei unei pompe, mai degrabă decât prin controlul debitului prin utilizarea supapelor de limitare, economiile de energie pot fi substanțiale. De exemplu, o reducere a vitezei de 20% poate genera economii de energie de 50%. Următoarele descriu reducerea vitezei și economiile de energie. Față de economiile de energie, rotorul, rulmentul și durata de etanșare sunt mult îmbunătățite.

Convertizoare de frecvență sunt disponibile în mai multe tipuri diferite, convertizoarele de frecvență oferă o metodă optimă pentru potrivirea debitelor pompei și ventilatoarelor cu cerințele sistemului. Convertizorul de frecvență este cel mai frecvent utilizat ca si motoare electrice. Convertește puterea standard a instalației în tensiune reglabilă și frecvență în motor de curent alternativ. Frecvența aplicată motorului de curent alternativ determină viteza motorului. Motoarele de curent alternativ sunt aproape întotdeauna aceleași motoare standard. Prin încorporarea starterelor bypass, funcționarea poate fi menținută chiar dacă invertorul ar trebui să cedeze. Convertizoarele de frecvență oferă, de asemenea, un beneficiu suplimentar, durata de viață crescută a lagărului și a etanșării pompei. Prin menținerea numai a presiunii necesare în pompă pentru a satisface cerințele sistemului, pompa nu este supusă unor presiuni mai mari decât este necesar. Prin urmare, componentele durează mai mult.

Aceleași beneficii, se pot aplica și ventilatoarelor acționate de convertizoare de frecvență. Pentru a obține eficiență și fiabilitate optimă, mulți obțin informații detaliate de la producători cu privire la eficiența convertizorului de frecvență, întreținerea necesară, capacitățile de diagnostic în cadrul convertizorului de frecvență și caracteristicile operaționale generale. Apoi, fac analize detaliate pentru a determina care sistem va oferi cel mai bun randament al investiției. Beneficii suplimentare ale convertizoarelor de frecvență. Față de economiile de energie și un control mai bun al proceselor, convertizoarele de frecvență pot oferi și alte beneficii. Un convertizor de frecvență poate fi utilizat pentru controlul temperaturii, presiunii, debitului procesului fără utilizarea unui controler separat. Senzorii și dispozitivele electronice adecvate sunt utilizate pentru interfața echipamentelor acționate cu acest convertizorul. Costurile de întreținere pot fi reduse, deoarece vitezele de funcționare mai mici duc la o durată mai lungă de viață pentru rulmenți și motoare.

Continuăm cu beneficiile convertizoarelor de frecvență. Alt beneficiu este eliminarea supapelor de blocare și a amortizoarelor care elimină, de asemenea, întreținerea acestor dispozitive și a tuturor comenzilor asociate. Un demaror moale pentru motor nu mai este necesar. Viteza de creștere controlată într-un sistem lichid poate elimina problemele cu ciocanul de apă. Capacitatea unui convertizor de frecvență de a limita cuplul la un nivel selectat de utilizator poate proteja echipamentele conduse care nu pot tolera cuplul excesiv. Analizați sistemul ca întreg Deoarece procesul de conversie a puterii de intrare de la o frecvență la alta va duce la unele pierderi, economiile de energie trebuie să provină întotdeauna din optimizarea performanțelor sistemului complet. Primul pas în determinarea potențialului de economisire a energiei unui sistem este analizarea temeinică a funcționării întregului sistem. Sunt necesare cunoștințe detaliate despre funcționarea echipamentelor și cerințele de proces pentru a asigura economii de energie.

În plus, trebuie avute în vedere tipul convertizorului de frecvență, caracteristicile oferite și adecvarea generală pentru aplicație. Configurare internă a convertizorului de frecvență Convertizoarele de frecvență conțin trei secțiuni principale: Circuit redresor - este format din diode, SCR-uri sau tranzistori bipolari cu poartă izolată. Invertorul este format din tranzistoare de înaltă tensiune, de mare putere, care convertesc puterea de curent continuu într-o ieșire de curent alternativ cu frecvență variabilă, cu tensiune variabilă, livrată la încărcare. Convertizoarele de frecvență conțin, de asemenea, un microprocesor puternic care controlează circuitul invertorului pentru a produce o tensiune sinusoidală aproape pură cu frecvență variabilă livrată la încărcare. Microprocesorul controlează, de asemenea, configurațiile de intrare / ieșire, setările convertizorului de frecvență, condițiile de defecțiune și protocoalele de comunicație.

Când vorbim despre beneficii te termen lung ale convertizoarelor de frecvență, atunci regăsim următoarele: IMBUNATATIREA EFICIENTEI. Convertizoarele de frecvență vă permit să rulați un motor sau o pompă la viteza cea mai eficientă, precum și să vă permită să potriviți motorul cu cantitatea de putere necesară. La rândul său, acest lucru va împiedica supraîncărcarea motorului care, pe termen lung, poate îmbunătăți eficiența generală și poate îmbunătăți costurile de funcționare a pompei sau a motorului. COSTURI DE ÎNTREȚINERE REDUSE ȘI DURATA DE VIAȚĂ A MAȘINII CREȘTE. Funcționând mașinile la o viteză mai lentă și mai eficientă, convertizoarele de frecvență îl vor ajuta să funcționeze mult mai bine pentru mai mult timp, ceea ce poate reduce nevoia de întreținere și costurile asociate acestuia. Asta nu înseamnă că întreținerea adecvată nu este importantă. S-ar putea să descoperi că ai nevoie de mai puțină.

Acest mod eficient de funcționare a pompelor și a motoarelor va ajuta mașinile să reziste mult mai mult decât ar face fără un convertizor de frecvență. Vitezele eficiente pun mult mai puțină presiune asupra mașinii, care, în timp, va vedea dacă durează mult mai mult și va reduce cantitatea de reparații sau înlocuiri pe care le faceți pe termen lung. ÎMBUNĂTĂȚIȚI PROCESELE Multe companii consideră că utilizarea convertizoarelor de frecvență ajută la îmbunătățirea proceselor, putând prelua controlul vitezei unei mașini. Procesele sunt esențiale în performanța de succes a unei afaceri sau a unei industrii, astfel încât posibilitatea de a vă îmbunătăți propriile procese este unul dintre cele mai mari beneficii pe termen lung pe care le-ați putea obține cu ajutorul convertizoarelor de frecvență.

CONVERTIZOARELE DE FRECVENȚĂ SUNT MAI MULTE ACUM. Mulți cred încă că utilizarea unui convertizor de frecvență este o investiție puternică, dar costul acestor instrumente a scăzut semnificativ în ultimii ani. Datorită prețurilor mai mici și a proceselor mai eficiente, este o investiție mică de realizat pentru a profita de recompensele pe termen lung. Convertizoarele de frecvență sunt acum mai puțin costisitoare decât supapele de reglare a debitului și alte dispozitive de pornire convenționale și în curând veți face banii înapoi din economiile de energie care vin odată cu acesta. UTILIZAREA ECHIPAMENTELOR STRĂINE. Pompele sau motoarele de peste mări pot utiliza o frecvență diferită, prin urmare, prin adăugarea unui convertizor de frecvență, este mai puțin probabil să întâmpinați probleme și să vă mențineți noul echipament în funcțiune cât mai mult posibil. Aceasta înseamnă că longevitatea echipamentelor destinate străinătății va crește, ceea ce înseamnă o rentabilitate mai mare a investiției inițiale.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close