Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Covoraşe pentru maşină: 4 sfaturi pentru alegerea lor

Covoraşe pentru maşină: 4 sfaturi pentru alegerea lor

Covoraşele sau preşurile auto sunt accesorii importante pentru curăţenia din interiorul maşinii tale.

Covoraşe pentru maşină: 4 sfaturi pentru alegerea lor
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   11:57

Pe lângă varianta standard de textil sau cauciuc care acoperă mocheta automobilului există o mulţime de produse ce acoperă orice gust sau buget. Iată câteva sfaturi pentru a putea alege modelul care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale:

Material

Principalele materiale din care se confecţionează covoraşe auto sunt cauciuc, PVC, piele naturală sau ecologică şi textil. Alegerea fiecăruia se face ţinând cont atât de criterii estetice, cât şi de utilitate. Spre exemplu, pielea şi materialul textil au o gamă largă de modele şi texturi şi pot deveni o prelungire firească a tapiţeriei maşinii. În schimb, sunt foarte sensibile la murdărie.

Aşadar, dacă circuli des împreună cu familia, cu animalul de companie sau foloseşti maşina drept birou mobil, sfatul nostru este să te orientezi către cauciuc sau PVC, materiale mult mai rezistente la evenimente nedorite în timpul deplasării.

Dimensiuni

Din punct de vedere al dimensiunilor există două mari categorii: covoare universale sau dedicate unui anumit model. Primele sunt confecţionate conform caroseriei de interior a celor mai comune clase auto: mini, compact, medie, mare, de lux, sport, monovolum, pick-up, SUV.

Acestea se potrivesc, dar nu perfect, iar orice marjă de eroare te poate pune în pericol la volan. În schimb, covoraşele auto dedicate fiecărei marcă şi fiecărui model de maşină în parte îţi oferă mai multă siguranţă, deoarece au sisteme de prindere. Astfel scade riscul alunecării preşului de sub talpă sau a piciorului de pe pedale în timpul mersului.

Formă

Forma standard a covoraşelor, echipată de producătorii auto din fabrică, este cu tiv de jur împrejurul textilelor sau un anumit model de striaţii în PVC şi cauciuc. Acestea protejează mocheta de dedesubt de murdărie doar într-o anumită măsură. Dacă te surprinde o frână bruscă în timp ce îţi savurezi cafeaua în traficul urban matinal, este foarte posibil ca lichidul să ajungă direct în mochetă.

Pe măsură ce acest tip de accident se repetă, petele şi mirosurile se impregnează şi va fi din ce în ce mai greu să le scoţi. Din fericire au apărut preşuri auto de tip tăviţă, care preiau toate impurităţile până când ajung într-un loc unde le poţi curăţa. Partea cea mai bună este că produsele sunt personalizate, compatibile cu sistemele de prindere ale majorităţii producătorilor de maşini. Aşadar, vei putea găsi covoraşe auto tip tăviţă BMW pentru orice model conduci.

Investiţie

Atunci când cumperi o maşină rulată trebuie să urmăreşti câteva semne ale uzurii fostului proprietar. Scaunul şoferului, volanul, schimbătorul de viteze şi starea mochetei sunt relevante din acest punct de vedere. Dacă maşina a fost îngrijită din punct de vedere al curăţeniei şi mai ales al stilului de şofat, aspectul acestora va arăta conform cu vârsta şi numărul de kilometri parcurşi.

În schimb, dacă există o degradare accentuată a fiecăruia din elementele de mai sus, înseamnă că maşina fie a fost condusă în stil agresiv, fie procesul de curăţare a fost ignorat. Aşadar, atunci când ai în vedere o viitoare vânzare a maşinii pe care o conduci, gândeşte-te la acest aspect şi protejează interiorul maşinii cu ajutorul covoraşelor potrivite.

Astfel, aspectul interior rămâne plăcut, tu te bucuri de o experienţă confortabilă, iar maşina devine atractivă în piaţa second hand.

Alegerea modelului potrivit din mulţimea de produse prezente în piaţă poate părea descurajatoare. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este evaluarea propriilor nevoi. Stabileşte ce rol au covoraşele auto în maşina ta – pur estetic sau chiar de protecţie – şi alege un model care se fixează perfect în podea pentru a-ţi oferi siguranţă la volan.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close