Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Criterii de care să ții cont când alegi o cremă hidratantă

Criterii de care să ții cont când alegi o cremă hidratantă

Hidratarea tenului face parte din rutina obligatorie de îngrijire pe care orice femeie ar trebui să o urmeze zilnic, de două ori pe zi. Însă, lucrurile nu sunt de fapt chiar atât de simple.

Criterii de care să ții cont când alegi o cremă hidratantă
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   12:43

Pentru ca pielea ta să se păstreze cât mai frumoasă, pentru a evita iritațiile și alte reacții adverse, este necesar să alegi un produs care să ți se potrivească.

Cremele hidratante pot fi de mai multe tipuri, pot conține diferite ingrediente și pot avea o serie de caracteristici. Așadar, există mai multe criterii asupra cărora să te concentrezi atunci când alegi produsul cel mai bun pentru tine. Iată care sunt acestea.

Parfumul

Anumite produse cosmetice, în special cremele și loțiunile, pot conține parfum. Acesta poate face produsele mai atractive și mai plăcute în timpul utilizării, însă are și dezavantaje. Parfumul se numără printre acele ingrediente iritante, așa că nu oricine poate folosi astfel de creme.

În cazul în care știi că pielea ta este sensibilă și suferă diferite reacții în momentul în care intră în contact cu anumite produse de îngrijire, este recomandat să eviți cremele cu parfum.

Textura

Un alt criteriu definitoriu al cremelor hidratante este textura. Deoarece acestea trebuie să hrănească pielea și să prevină deshidratarea, multe au o textură ușor grasă. Însă, există și formule speciale care pot asigura o bună hidratare în timp ce lasă pielea să respire.

Acest criteriu depinde foarte mult de preferințe, dar și de nevoile specifice ale tenului. Aici putem discuta despre un criteriu separat.

Tipul de ten și nevoile sale

Secretul cremei hidratante perfecte stă de fapt în alegerea unui produs adaptat tipului tău de ten. În cazul în care crema aleasă nu are o formulă dedicată nevoilor tenului, pot apărea iritații, exces de sebum și acnee, deshidratare etc. De aceea, este important să verifici cu grijă indicațiile produsului.

Dacă ai tenul normal, lucrurile sunt destul de simple, deoarece acesta nu are nevoi speciale. Tenul uscat, în schimb, are nevoie de o hidratare profundă. De aceea, ar trebui să alegi creme hidratante pentru piele uscată, care au o formulă ușor mai grasă și ingrediente bogat hrănitoare.

Tenul gras înseamnă un ten care are de-a face cu excesul de sebum. Așadar, porii se pot bloca mai ușor și pot favoriza formarea acneei. Însă, acesta are nevoie în continuare de hidratare, deoarece și pielea grasă se poate usca, iar acneea se poate agrava astfel. Alege, însă, produse cu o textură mai ușoară, care să nu încarce porii, cu formulă non-comedogenică.

În cele din urmă, tenul mixt poate fi ușor înșelător. Acesta prezintă zone cu piele grasă (zona T), așadar un produs pentru ten normal nu va fi tocmai potrivit. Poți lua în considerare utilizarea mai multor produse hidratante în funcție de regiunea feței unde le vei aplica.

Ingredientele

Un ultim criteriu de care poți să ții cont sunt ingredientele. De exemplu, poți evita ingrediente care îți dăunează (dacă ai tenul gras, ar trebui să eviți uleiurile). O altă opțiune este să cauți substanțe cu bune proprietăți hidratante. Acidul hialuronic este un astfel de exemplu care, în afară de capacitățile sale antirid, poate contribui la reținerea apei în țesuturi.

Crema hidratantă este un produs indispensabil care nu ar trebui să lipsească de pe rafturile cu cosmetice ale niciunei femei. Pentru a-ți putea păstra tenul tânăr și sănătos, este important să îți hidratezi tenul de două ori pe zi, dimineața și seara. Alegând un produs potrivit, scazi șansele de a suferi reacții adverse, iar pielea ta primește cea mai bună îngrijire.

×
Parteneri
Anunţ de la MAI. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu
x close