Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Criterii de care să ții cont când alegi un hamac de exterior

Criterii de care să ții cont când alegi un hamac de exterior

Alegerea hamacului pentru exterior poate face o reală diferență în experiența pe care o vei avea, în funcție de criteriile în baza cărora alegi produsul ideal.

Criterii de care să ții cont când alegi un hamac de exterior
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   15:10

În acest articol, îmi vom vorbi pe scurt despre materiale și dimensiuni, bazat și pe numărul de persoane care vor utiliza hamacul. Ulterior, vei putea face o alegere informată, în conformitate cu nevoile tale. 

De ce să ții cont atunci când alegi hamacul de exterior?

Există anumite criterii principale pe care să le iei în calcul atunci când faci o astfel de achiziție. Ține cont de recomandările noastre de mai jos și vei putea alege hamacul perfect pentru parc, munte sau acasă. Iată ce să ai în vedere: 

Materialul din care e realizat

Când vine vorba despre hamace, ai la dispoziție modele realizate din pânză, bumbac, poliester, nailon, sfoară împletită sau material matlasat. Fiecare dintre aceste țesături vine cu propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să iei în considerare propriile nevoi.

De exemplu, hamacele din pânză sunt cele mai des întâlnite modele pe piață. De cele mai multe ori, șezutul este realizat din nailon, care este un material rezistent la rupere și se usucă extrem de ușor. Un astfel de tip de hamac este ideal pentru drumețiile la munte. 

Hamacele cu șezut din bumbac sunt extrem de confortabile deoarece materialul se mulează în funcție de forma corpului. Cu toate acestea, mucegaiul se poate forma foarte ușor atunci când hamacul este expus la umiditate. Prin urmare, poți să te bazezi pe acest tip de hamac doar atunci când vremea de afară permite acest lucru. 

Dimensiunea hamacului

Acest criteriu de selecție are în vedere numărul persoanelor care vor utiliza hamacul. Dacă este vorba despre tine și încă o persoană, optează pentru un hamac dublu, cu un cadru de susținere pentru cel mai mare nivel de siguranță. În acest caz, poți alege un hamac realizat dintr-un material flexibil, care oferă efectul de “scufundare”, sau un hamac tip pat, cu susținere metalică. Cel din urmă este mai puțin maleabil, însă oferă un grad mai înalt de echilibru. 

Un hamac pentru o singură persoană oferă mai multe posibilități de alegere, deoarece materialul din care este realizat și modul de prindere vor fi pe primul loc, în funcție de preferințe. 

Modul de prindere

Hamacele de exterior pot fi suspendate sau pot avea un cadru metalic dedesubt. Dacă îți dorești un hamac pentru curte, modelul ideal în reprezintă cel suspendat, cu o husă realizată din fire împletite. Acesta nu este însă la fel de practic pentru drumeții, unde vei avea nevoie de un hamac suspendat pe bază de nailon. Mai există și opțiunea unui hamac tip fotoliu, care are nevoie de un suport de prindere deasupra. Dacă beneficiezi de o terasă sau un foișor, te poți relaxa cu un astfel de produs. 

Hamacele tip pat, pentru una sau mai multe persoane, necesită asamblare la fiecare utilizare, ceea ce nu le face ideale pentru grădină. Așadar, în funcție de pasiunile și activitățile tale frecvente, hamacul de exterior ideal poate avea forme și moduri de prindere diferite. 

Gândește-te la scopul pentru care îți dorești să achiziționezi un hamac și ia în considerare criteriile de selecție pe care ți le-am oferit.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close