Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum îți poți pregăti dormitorul pentru venirea verii

Cum îți poți pregăti dormitorul pentru venirea verii

Deși așteptăm cu nerăbdare zilele lungi și distractive de vară, nu putem uita de disconfortul și fierbințeala care urmează după ce soarele apune. Pentru foarte multe persoane, este dificil să doarmă în timpul verii.

Cum îți poți pregăti dormitorul pentru venirea verii
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2022   •   13:55

Indiferent dacă ne confruntăm cu un val de căldură sau cu perioade chinuitoare de umiditate, în fiecare vară nu mai știm cum să scăpăm de cearșafuri și de haine ca să ne răcorim puțin în căldura nopții. Totuși, există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a pune capăt disconfortului specific nopților de vară.

Iată, așadar, cum vă puteți pregăti dormitorul pentru venirea verii:

Faceți trecerea la o pilotă de vară

În timp ce unele persoane nici nu doresc să audă de o pilotă în timpul verii, altor persoane le place să doarmă cu ceva ușor pe deasupra, mai ales dacă folosesc aer condiționat. Schimbați pilota groasă de iarnă cu o alternativă de vară, ușoară și confortabilă, care previne somnul transpirat și lipicios. Puteți opta și pentru o pilotă pentru toate anotimpurile, care face exact ceea ce spune. Este vorba despre o pilotă alcătuită din două pilote separate.

Folosiți pilota subțire în timpul verii, iar pentru sezonul rece, adăugați și pilota mai groasă. Dacă pilotele vi se par în continuare prea călduroase, mai puteți opta pentru cuverturi subțiri din bumbac sau pentru un cearșaf simplu.

Alegeți așternuturi de pat confortabile și răcoroase

Când vine vorba de alegerea lenjeriei de pat pentru vară, alegeți lenjerie care este realizată din fibre naturale, nu din polibumbac sintetic. Nu este nimic mai confortabil decât să dormiți într-o lenjerie de pat curată și răcoroasă din bumbac 100%. Explorați colecțiile de lenjerii de pat din bumbac 100% din magazinul Adorra Home și pregătiți-vă patul pentru nopți odihnitoare de vară. Bumbacul este un material natural respirabil, asta însemnând că lasă aerul rece să treacă.

Se simte ușor pe piele, iar în timpul verii, este materialul care ne oferă senzația de răcoare după care tânjim. La rândul său, lenjeria din in este la fel de confortabilă și eficientă în a menține răcoarea în nopțile fierbinți de vară. Inul este un material foarte absorbant, ceea ce face ca lenjeria de pat confecționată din in să fie foarte apreciată pentru răcoarea și prospețimea sa.

Inul diferă de bumbac, permițând aerului să circule mai liber în jurul corpului și, de asemenea, este mai confortabil dacă vă confruntați cu transpirație excesivă în timpul verii. Inul poate absorbi până la o cincime din greutatea sa înainte de a începe să se simtă umed. Dar lenjeria din in 100% nu este pe placul tuturor, mulți dorind estetica impecabilă a lenjeriei din bumbac 100%. Una dintre cele mai recomandate lenjerii de pat pentru sezonul cald este lenjeria din bumbac satinat.

Nimic nu se compară cu senzația plăcută pe care o simțiți atunci când vă strecurați în cearșafuri reci și moi din satin după o zi încărcată și fierbinte. Lenjeriile satinate sunt fabricate din bumbac 100% satinat și sunt disponibile într-un număr de 300 sau 600 de fire, ceea ce contează pentru confortul și durabilitatea lor.

Scoateți lenjeriile de pat la soare

Razele soarelui nu sunt benefice pentru noi, dar sunt grozave pentru cearșafurile albe. Soarele este un înălbitor natural, ceea ce înseamnă că transformă cearșafurile albe într-un alb imaculat. Razele soarelui înălbesc treptat eventualele pete și decolorări și vă oferă cele mai albe cearșafuri. Cel mai bine este să scoateți afară cearșafurile albe în mijlocul zilei, atunci când soarele este foarte puternic. De asemenea, puteți profita de proprietățile antibacteriene naturale ale soarelui pentru a alunga mirosurile neplăcute din cearșafurile albe care au stat în dulap toată iarna. Scoateți afară cearșafurile într-o zi însorită, iar razele UVA ale soarelui vor îndepărta toate acele bacterii care provoacă mirosul neplăcut.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close