Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum montezi corect gresia și faianța în baia ta

Cum montezi corect gresia și faianța în baia ta

Montarea gresiei și faianței în baie reprezintă o operațiune complexă care necesită un minim de pricepere și experiență. În plus, alegerea modelului de gresie și faianță potrivit necesită și ea o atenție specială.

Cum montezi corect gresia și faianța în baia ta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   11:20

Ce reguli trebuie sa urmezi cand montezi gresia si faianta?

Prima regulă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să montezi gresia și faianța este măsurarea suprafeței. Trebuie să stabilești în mod corect dimensiunile suprafeței care urmează să fie placate cu gresie și cu faianță. Pentru această lucrare mai ai nevoie de lucruri pe care poate le deții deja precum un boloboc, o spatulă dințată pentru nivelarea adezivului. În plus, s-ar putea să fie nevoie și de decuparea plăcilor, care pot fi tăiate cu o mașină de tăiat gresie.

Urmează pregătirea stratului suport pentru gresie și faianță. Suprafețele trebuie să fie perfect plane, curate, fără urme de grăsime sau praf. Următoarea etapă este cea a pregătirii adezivului pentru montare. Există pe piață adeziv tip pulbere care este mai practice, dar și amestecuri sub formă de pastă.

Montarea gresiei

Pentru montarea corectă a gresiei există câteva reguli de respectat.

  1. Se va pregăti suprafața pe care se va monta gresia, acesta trebuie să fie uniformă și plană.

  2. Plăcile se vor tăia unde este nevoie, în colțuri în special.

  3. Se pornește din colț, unde se aplică prima placă de gresie și se vor folosi distanțiere de plastic între ultima placă montată și următoarea placă.

  4. Pentru a te asigura de faptul că fiecare placă este montată în mod corect, ai nevoie de o nivelă cu bulă de aer.

Montarea faianței

  1. Montarea faianței începe cu alegerea faianței potrivite și pregătirea uneltelor necesare.

  2. Se iau măsurătorile necesare și se începe prin a monta primele plăci de faianță. După ce măsori suprafața, vei știi cu exactitate cantitatea de plăci necesară.

  3. Suprafața pe care urmează să fie montată faianța trebuie să fie perfect plană, curată, să nu existe nicio urmă de murdărie sau de grăsime. Dacă pereții sunt acoperiți cu vopsea veche atunci trebuie zugrăviți pereții înainte.

  4. Pentru găurirea plăcilor de faianță s-ar putea să ai nevoie de o carotă faianță pentru plăci ceramice.

Ce să nu faci când montezi gresie sau faianță?

Evită, pe cât posibil să alegi un model de gresie low cost. Pe lângă faptul că are o durată scurtă de viață, te va face să pierzi mult timp la montare, mai ales în cazul tăieturilor.

O altă greșeală pe care ar trebui să o eviți este aceea a alegerii adezivului nepotrivit. Alegerea adezivului care va menține plăcile de gresie sau de faianță de sol nu trebuie neglijată. Chiar dacă nu este un element vizibil, alegerea unui adeziv potrivit este important. În plus, nu trebuie să aplici adezivul pe o suprafață prea mare.

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci atunci când montezi gresia și faianța este următorul: să folosești un chit pentru rosturi. După uscarea adezivului se scot distanțierele și se aplică un chit pentru rosturi, acesta din urmă trebuie să fie de cea mai bună calitate.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close