Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți cumpăra cea mai bună vitrină pentru vinuri

Cum poți cumpăra cea mai bună vitrină pentru vinuri

Atunci când trebuie să alegi cea mai bună vitrină pentru a stoca în mod corespunzător vinurile, este important să iei în calcul mai mulți factori importanți, care vor garanta că băuturile sunt păstrate în condiții ideale. Ținând cont de informațiile de mai jos, vei găsi cu siguranță echipamentul potrivit.

Cum poți cumpăra cea mai bună vitrină pentru vinuri
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2023   •   16:23

Există două tipuri principale de vitrine pentru vinuri: cele cu compresor și cele cu tehnologie termoelectrică. O vitrină frigorifică cu compresor oferă un control mai precis al temperaturii și este potrivită pentru stocarea a mai multe tipuri de vinuri. Vitrinele cu tehnologie termoelectrică sunt mai silențioase și pot fi ideale pentru stocarea a un număr mai mic de vinuri.

Măsoară spațiul și ia în calcul capacitatea vitrinei

Măsoară spațiul disponibil în locația în care va fi instalată vitrina. Este important ca acest echipament să încapă fără probleme și să te asiguri că ai suficient loc pentru a organiza optim în interior colecția de vinuri. De asemenea, selectează un echipament care să aibă capacitatea optimă pentru numărul de sticle de vin pe care intenționezi să le stochezi în interior.

Vitrina trebuie să permită controlul temperaturii și umidității

Temperatura și umiditatea sunt esențiale pentru păstrarea vinurilor în condiții optime. De aceea, este recomandat să te asiguri că vitrina vinuri  aleasă are un termostat precis pentru a-ți permite să setezi temperatura dorită. Totodată, ar trebui să verifici dacă echipamentul are și un  sistem de control al umidității sau dacă permite păstrarea sticlelor în poziție orizontală pentru a menține dopurile umede.

Selectează produse cu sisteme de filtrare a aerului și cu iluminat potrivit

Luminile LED sunt ideale pentru iluminarea internă a vitrinei, deoarece acestea nu produc căldură și nu afectează calitatea vinului. Este recomandat ca lumina să fie  reglabilă pentru a nu expune excesiv sticlele. Totodată, un sistem de filtrare va ajuta la menținerea calității aerului din interior, protejând astfel vinurile de  mirosuri neplăcute și de particule străine. Cele două funcții sunt importante deoarece calitatea vinurilor este influențată de aer și lumină.

Alege vitrine sigure

Verifică dacă vitrina are o ușă sau un geam de protecție UV pentru a proteja vinurile de radiațiile UV. De asemenea, poți opta pentru o vitrină băuturi care să aibă un sistem de blocare special, pentru a proteja colecția de vinuri din interior.

Nivelul de zgomot este un parametru important

Dacă vei instala vitrina într-un spațiu sensibil la zgomot, este important să alegi un produs cât mai silențios. Același lucru este valabil și pentru expoziții de vinuri sau pentru locuri în care clientul poate să se relaxeze și să deguste băuturile. Cu siguranță nimeni nu își va dori să bea vin acompaniat de un bâzâit neplăcut pe fundal.

Ține cont de brand, design și buget

Alege o vitrină care se potrivește cu estetica locației în care va fi montată și care poate prezenta vinurile în mod atractiv. Stabilește un buget realist înainte de a căuta o vitrină pentru vinuri. Prețul poate varia în funcție de marcă, dimensiuni și caracteristici.

În cele din urmă, alegerea vitrinei potrivite pentru vinuri va depinde de preferințele personale și de nevoile specifice ale colecției. Cu atenție la detaliile menționate mai sus vei putea găsi echipamentul potrivit în care să păstrezi vinurile în condiții excelente.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close